Skriv ut
Dela

Samarbeten stad - näringsliv

Staden uppmuntrar alla sorters samarbeten mellan stad och näringsliv. Här följer några av dem.

Lidingö stads företagarfrukostar är en mötesplats för dig som vill skapa nya affärskontakter och affärsmöjligheter. Här träffar du andra företagare och företrädare för staden.

Välkommen till stadens Företagarfrukostar

Alla aktiva företag på Lidingö bjuds in till Lidingö stads företagsfrukostar. Fyra gånger per år arrangeras frukostar som är ett samarbete mellan näringsliv och stad. Frukostarna blir allt större vilket betyder att de av utrymmesskäl mestadels äger rum på några av våra hotell- konferensanläggningar. Minglet och nätverkandet är det centrala, men gästerna får också information från staden och intressanta föredrag.

Välkommen att prenumerera på inbjudningar till Lidingö stads företagarfrukostar.

Vi gör företagsbesök

För att öka dialogen och få en större förståelse för lokala företagares utmaningar och
behov inför framtiden genomför näringslivschefen tillsammans med politiker
varje år en serie företagsbesök. Vill du att vi besöker ditt företag, mejla gärna till malin.rosenqvist@lidingo.se

Vi skriver om Lidingö näringsliv

Fyra gånger om året kommer stadens tidning Vårt Lidingö ut. I varje nummer skriver vi två sidor om öns näringsliv. Kom gärna med tips! Välkommen också med tips, nyheter och information som du tycker vi ska publicera här på näringslivssidorna eller på Facebook.
För Facebook: Skriv "Lidingö stad näringsliv" i sökrutan och klicka på Gilla så ses vi där.

Lidingö stad och Destination Lidingö i samarbete

År 2009 startade Lidingö aktivt sin satsning på besöksnäringen genom att tillsammans med några av öns konferensanläggningar delta i TUR-mässan i Göteborg. Staden deltog i avsikt att ta stadens varumärke Hälsans ö ett steg vidare och göra begreppet alltmer bekant för besökare.

De konferensanläggningar som deltog första året var de som har uttalade hälsokoncept, till exempel Blue Hamam, Skogshem & Wijk med flera. Satsningen blev en succé och i fortsatta mässor deltog samtliga öns konferensanläggningar som tillsammans bildat Destination Lidingö vars uppgift är att marknadsföra Lidingö dels mot konferensmarknaden, dels mot allmänheten eftersom flera av anläggningarna nu öppnat upp som vanliga hotell. 

Mer information på stadens besöksguide på nätet www.upplevlidingo.comlänk till annan webbplats

Vi jobbar för att få fler unga entreprenörer och kunskaper längre ner i åldrarna

Vi finansierar och samarbetar med UF - Ung Företagsamhet - för att säkerställa att kunskap om företagsamhet och entreprenörskap förs ut i undervisningen, både i grundskola och gymnasium.

Har du tips eller förslag till samarbeten, kontakta oss gärna.

Till toppen av sidan