Skriv ut
Dela

Jobb och praktikplatser till nyanlända

Lidingö stad har ett nära samarbete med näringslivet för att få fram praktikplatser och arbete åt nyanlända Lidingöbor. Målet är att bidra till så många lyckade matchningar mellan nyanlända och lokala företagare som möjligt. 

Behöver du ny kompetens i ditt företag?

Att ta emot en praktikant är ett sätt att bidra till att fler nyanlända får in en fot på arbetsmarkanden och kan bli självförsörjande. Samtidigt får du in ny kompetens i ditt företag eller verksamhet.

Vill du erbjuda praktikplats eller jobb till nyanlända? Att ta emot en praktikant är kostnadsfritt, men du behöver vara beredd på att kunna lägga ner lite tid och engagemang.

Intresserad?
Kontakta Nina Brandelius, e-post: nina.brandelius@lidingo.se eller Carin Kind Ohlin, e-post:carin.ohlin@lidingo.se

Samverkan med civilsamhället

Lidingö stad samverkar med olika frivilligorganisationer för att stötta och hjälpa nyanlända Lidingöbor in på arbetsmarknaden.

Nema Problema är en ideell förening som bland annat driver ett mentorskapsprogram där nya och etablerade i Sverige paras ihop för att arbeta med mål relaterade till studier och långsiktig försörjning för den nyanlände under ett år. Mer information hittar du på Nema Problemas webbsida.länk till annan webbplats

Get2Gether är en annan ideell förening på Lidingö som genom ekologisk slyröjning med hjälp av getter och arbetstillfällen för nyanlända vill bidra till ett mer hållbart samhälle. 
Get2Gethers Facebooksidalänk till annan webbplats. Hanif Mohammadi från Afghanistan berättar om hur arbetet med getterna hjälpt honom in i samhället.

 

Kontakt
Till toppen av sidan