Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Få ny inspiration på vårens företagsevent

Fredagen den 23 april bjuder Lidingö stad och Företagarna Lidingö in till ett digitalt företagsevent med inspiration, erfarenhetsutbyte och nätverkande.

Logotyp för företagsevent 23 april

Eventet är en möjlighet för dig som driver företag att träffa andra företagare, utbyta erfarenheter och lära av varandra. Förmiddagen inleds med inspirationsföreläsningar på aktuella teman. Efter det delar vi upp oss i olika ”breakout rooms” – där vi fortsätter diskussionen i mindre grupper.

Tid: Fredagen den 23 april, klockan 8.45–11.00
Plats: Eventet kommer att hållas via Microsoft Teams. Du kommer att få en länk till sändningen via e-post.

Program

Klockan 08.45

Mingel

Klockan 09.00

Daniel Källenfors, kommunstyrelsens ordförande hälsar välkommen och inleder tillsammans med stadens näringslivsservice.

Digital marknadsföring för småföretagare

Det finns många sätt att nå fram till individer och vi har sett många marknadsplatser för kommersiella budskap genom åren. Sociala medier har av naturliga skäl nått en särställning. På bara 20 minuter kan du lära dig vilket innehåll som engagerar din målgrupp mest, hur du säljer mer online – och varför vi säger att vi agerar på ett sätt men gör precis tvärt om på nätet. Jonas Melcherson, ordförande för Företagarna Lidingö och utformare av varumärken, delar med sig av sina tips och erfarenheter.

Lidingöföretaget som ställde om

Sofia Stahl, vd och grundare av Lidingöföretaget VarUnik hade för ett år sedan tagit stora kliv i uppbyggnaden av verksamheten som levererar nya och miljövänliga frotté- och textilprodukter till hotell och kursgårdar. När corona drabbade besöksnäringen och kunderna försvann gav det möjlighet att vidareutveckla verksamheten i linje med en mångårig dröm – att en dag kunna ta tillbaka de textilier som VarUnik hade levererat till sina kunder. Tillsammans med start-up profilen Christina Pihl erhöll VarUnik pengar och resurser från EU Kommissionen för att ställa om till en cirkulär affärsmodell. Hör Sofia och Christinas berätta hur det gick.

Framtidens konsultmarknad i ett förändrat samhälle

Företagarnas vd Günther Mårder berättar om Företagarnas hårda arbete för näringslivet under det tuffa 2020 och ger en trendspaning om den utveckling som sker just nu och de kommande åren. Före pandemin pratades det om digitalisering och visioner som en ny arbetsmarknad där den så kallade ”gigekonomin” blir allt vanligare. I dag kan vi konstatera att mångåriga förändringsprocesser snabbspolats på bara några månader och verkar vara här för att stanna.

Framtidens arbetsmarknad

Stadens arbetsmarknads- och integrationsenhet berättar om sitt arbete för att hjälpa fler Lidingöbor in på arbetsmarknaden och hur de kan stötta dig som arbetsgivare när du söker ny kompetens. Du får även höra mer om satsningen på lokala jobbspår där du som företagare har möjlighet att vara med och utforma ett lokalt jobbspår specifikt för din bransch.

Klockan 10.25

Erfarenhetsutbyte i olika ” breakout rooms”, välj vilket diskussionsrum du vill vara med i nedan

Klockan 10.50

Förmiddagen avrundas

Anmäl dig via webbformuläret nedan senast den 22 april.

Hoppas vi ses!

Kontakt
Till toppen av sidan