Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Vi kör ut matvaror till 70-plussare

Är du över 70 år och bor på Lidingö men inte vill trängas i matbutiken under coronapandemin? Staden erbjuder kostnadsfritt att handla mat åt dig. Du ringer oss och vi kör ut varorna till dig.

Kille står framför en vit bil i Lidingö centrum.

Evasanne hjälper till att leverera varor hem till din dörr.

Under våren och sommaren har Näringslivsbilen kört hem allehanda varor kostnadsfritt till kunder på ön. Den har varit ett samarbete mellan Lidingö centrum, Lidingö stad och Lidingö näringsliv. Det fortsätter den att göra, men nu har vi också en särskild matservice till dig som är över 70 år.

Under höst och vinter är det Evasanne och Daniel som kör Näringslivsbilen. De tar även hand om matutkörningarna till dig som är 70 år och vill undvika att trängas i mataffären under pandemin.

– Då sker inhandlingarna per rekvisition, säger Evasanne Atterby som använder munskydd, handskar och har med ett ID-kort från Lidingö stad.

Ring till staden

Du ringer staden och säger att du vill få hjälp med handling. Daniel och Evasanne tar hand om din beställning, ringer upp dig och kommer överens om vad de ska handla och ställer varorna utanför din dörr. De ringer självklart på och kollar att du har fått varorna.

Ring på 08-731 31 01 mellan klockan 9 och 16 och säg att du är 70+ och vill beställa mat och hemkörning. Vi handlar och levererar till dig på tisdagar och torsdagar.

Hemleverans till alla Lidingöbor

Näringslivsbilen som levererar varor från andra lokala butiker till alla andra Lidingöbor som vill få hjälp rullar vidare. Det kan exempelvis vara elektronikvaror, kläder, leksaker och blommor.

Från och med den 1 december fram till årsskiftet erbjuder vi leverans alla vardagar, två gånger om dagen.

Kunderna kontaktar butiken eller företaget som de vill köpa något från, beställer och kommer överens om betalning. Sedan kontaktar butiken eller företagaren Näringslivsbilen, varorna överlämnas och blir hemkörda till dig.

Är du företagare och intresserad av delta i denna hemkörningskedja, kontakta stadens näringslivsservice, e-post: naringsliv@lidingo.se

Fortsätter efter nyår

Näringslivsbilen och matservicen är i dagsläget planerat att fortsätta fram till och med den 26 februari.

Chauffören Daniel kommer att köra bilen på 50 procent från och med den 4 januari till och med den 26 februari (ej röda dagar) och erbjuder körning måndag, onsdag och fredag med följande uppsamlingstider i centrum: kl 11.30-12.00 och 14.00-14.30.

Matservice erbjuds fortsatt tisdagar och torsdagar som förut.

Till toppen av sidan