Stort engagemang på årets första företagarfrukost

Närmare 100 företagare kom till årets första företagarfrukost där huvudtemat var Sverigeförhandlingen och hur Lidingö kommer att beröras av den. Dessutom korades årets företagare – Christina Sevebo Riis, vd i Lidingö Elektriska AB.

Sverigeförhandlingen är ett regeringsuppdrag med målet att stimulera tillväxten i storstadsregionerna och öka bostadsbyggandet. Den 8 februari blev det klart att Lidingö erbjöds en plats vid förhandlingsbordet. För Lidingös del betyder budet att ett antal statliga miljoner kan investeras i en tunnelbaneförbindelse till Lidingö centrum. Motkravet är ett ökat bostadsbyggande och att Lidingö blir medfinansiär tillsammans med staten, landstinget och Stockholm

”För Lidingös del handlar det antingen om att förlänga tunnelbanan till centrum eller att bygga ut Lidingöbanan till centrum. Vi i Sverigeförhandlingen tittar nu på vilket av dessa två alternativ som skulle ge mest nytta, sa morgonens gästföreläsare Hans Rode, utredningssekreterare i Sverigeförhandlingen.”

Tyckte till
Företagarna fick också möjlighet att tycka till om frågeställningen ”Hur tycker du att spårtrafiken ska utvecklas på Lidingö?” Här kommer ett litet axplock av kommentarerna.

 

 

 

 

 

 

 

I de kommuner och regioner som berörs av Sverigeförhandlingen pågår nu arbetet med att ta fram underlag för den fortsatta diskussionen.

–Just nu väntar vi på fakta för att kunna ta ställning i frågan och vi ser med spänning fram emot skärtorsdag då vi kommer att påbörja diskussionerna med Sverigeförhandlingen, säger Anna Hadenius, stadsdirektör.

För er som vill höra mer om Sverigeförhandlingen finns det en ny möjlighet redan nu på tisdag den 15 mars då staden bjuder in till samtal om stadsutveckling kl. 18.30–20.00 i stadshusets sessionssal. Mötet kommer att filmas och läggas ut på lidingo.se i efterhand. Läs mer om Sverigeförhandlingen på lidingo.se eller sverigeforhandlingen.selänk till annan webbplats

Årets företagare
Morgonens frukost avrundades med prisutdelning av utmärkelsen Årets företagare som delades ut av föreningen Företagarna Lidingö. Årets företagare 2016 blev Christina Riis Sevebo, vd i Lidingö Elektriska som dessutom utsetts som ett gasell-företag under 2015 av Dagens Industri.

–Det känns naturligtvis fantastiskt roligt att få ta emot det här priset. Att driva företag handlar om lagarbete och jag ser det här som ett pris till hela företaget och det arbete vi gjort tillsammans, säger en glad Christina.

Till toppen av sidan