Skriv ut
Dela

Starta eget i sommar

I sommar kan Lidingöelever som drivit UF-företag få möjlighet att fortsätta på den entreprenöriella banan genom initiativet Sommarlovsentreprenörer. Lidingö stad erbjuder i initiativet ungdomar ett startbidrag på 2000 kronor som ett led i att stimulera entreprenörskap.

Satsningen vänder sig till elever som tidigare har drivit företag inom ramarna för UF, Ungt företagande, som är ett initiativ inom gymnasieskolan. Ett UF-företag utgår från en affärsidé som eleverna själva har utformat. Ett företag startas, drivs och slutligen avvecklas. Allt inom loppet av ett läsår på gymnasiet.

Nu erbjuds alltså eleverna att fortsätta utveckla en affärsidé under sommaren. Affärsidén bedöms och tilldelas sedan ett startbidrag på 2000 kronor per person. Ingår fler elever i projektet så multipliceras beloppet med antalet deltagare.

- Målet är att ytterligare utveckla eleverna i entreprenörskap och att enskilt eller i grupp göra något meningsfullt under sommaren, säger Amelie Tarschys Ingre (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Förutsättningar för att delta i projektet är att du tidigare drivit UF-företag, är folkbokförd på Lidingö och under året inte hinner fylla 20 år. De som ingår i projektet har även tillgång till handledning. Den 17 juni påbörjas de olika UF-projekten och pågår sedan till den 16 augusti. Då ska också de olika projekten redovisas och utvärderas.

Den 23 maj hålls ett informationsmöte i Stadshuset mellan klockan 17.00 – 18.00. Mer information om ung företagsamhet finns på www.lidingo.selänk till annan webbplats, sök på UF.

Till toppen av sidan