Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Ny facebook-grupp för sommarjobb

Nu finns det en facebook-grupp där lokala företagare kan annonsera ut lediga sommarjobb för öns ungdomar. Det är Företagarna Lidingö som tillsammans med Lidingö stad ligger bakom initiativet.

Bild på facebook-gruppens vinjett: Sommarjobb på Lidingö 2020

Sommaren närmar sig och med den jakten på sommarjobb för sommarlovslediga ungdomar. I år testar Lidingö stad en ny strategi för att para ihop jobbsökande ungdomar med lokala företagare som är på jakt efter nya medarbetare.

– Vi vill stärka och förbereda ungdomarna så att de själva lyckas hitta sommarjobb på en bredare arbetsmarknad. Information om hur man praktiskt går tillväga och ett forum där ungdomar och företagare kan få kontakt tror jag är ett vinnande koncept, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

Parallellt med facebook-gruppen arrangerar Lidingö stad workshops för ungdomar som vill hitta sommarjobb. Där får de tips och råd om hur man skriver en ansökan och vad man ska tänka på inför en anställningsintervju.

– Vi tycker att det kul om vi kan hjälpa Lidingöungdomar att hitta sommarjobb och tror att Facebook-gruppen blir ett utmärkt komplement till stadens workshopsatsning. I gruppen parar vi ihop ungdomar och företagare som sedan får föra dialogen vidare, säger Jonas Melcherson, styrelseledamot i Företagarna Lidingö, och ansvarig för gruppen

Tips från coachen

Rekryteringskonsulten Christoffer Toll ger sina bästa tips på vad man ska tänka på för att få ett sommarjobb. Detta är en kort sammanfattning av det som sades under den första workshopen, en längre version för er som inte var med finns i Facebook-gruppen.

Till toppen av sidan