Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Näringslivsbilen kör hem varor kostnadsfritt

Coronaviruset gör att många Lidingöbor känner oro för att ge sig ut och handla. Därför stöttar Lidingö stad näringslivet genom att låna ut en av stadens bilar för att handlare ska kunna köra varor till kunder som sitter hemma på grund av viruset.

Kvinna står bredvid en vit bil i Lidingö centrum.

Chaufför Daniel framför Näringslivsbilen i Lidingö centrum.

Sedan i våras finns möjlighet för företagare på ön att erbjuda Lidingöbor som är hemma på grund av coronaviruset kostnadsfri hemkörning.

Körningar varje vardag året ut

Från och med den 1 december till och med årsskiftet rullar bilen alla vardagar och hämtar upp varor två gånger om dagen, klockan 11.30-12.00 och 14.00-14.30.

Genom ett samarbete mellan staden, Lidingö näringsliv och Lidingö centrum kör Näringslivsbilen hem varor från företag på ön, undantagna är varor från mataffärer, restauranger och Systembolaget.

– Det är ett otroligt tacksamt jobb. Alla blir väldigt glada, både leverantörerna och mottagarna, säger chauffören Evasanne Atterby.

Fortsätter efter nyår

Näringslivsbilen är i dagsläget planerat att fortsätta fram till och med den 26 februari.

Chauffören Daniel kommer att köra bilen på 50 procent från och med den 4 januari till och med den 26 februari (ej röda dagar) och erbjuder körning måndag, onsdag och fredag med samma uppsamlingstider i centrum som innan årsskiftet: kl 11.30-12.00 och 14.00-14.30.

Kontakta butiken

Kunderna kontaktar butiken eller företaget som de vill köpa något från, beställer och kommer överens om betalning. Sedan kontaktar butiken eller företagaren Näringslivsbilen, varorna överlämnas och blir hemkörda till dig.

– Man kan till exempel få leverans från flera handlare under samma dag, så att kunden får allt på samma gång. Då stöttar kunden den lokala handeln utan att behöva gå utanför dörren, säger hon.

Är du företagare och intresserad av delta i denna hemkörningskedja, kontakta stadens näringslivsservice, e-post: naringsliv@lidingo.se

Matvaror till 70-plussare

Vi har även en särskild matservice till dig som är över 70 år.

Ring på 08-731 31 01 mellan klockan 9 och 16 och säg att du är 70+ och vill beställa mat och hemkörning. Vi handlar och levererar till dig på tisdagar och torsdagar.

Även matservicen är planerat att fortsätta fram till och med den 26 februari.

Till toppen av sidan