Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Näringslivsbilen kör hem varor kostnadsfritt

Coronaviruset gör att många Lidingöbor känner oro för att ge sig ut och handla. Därför stöttar nu Lidingö stad näringslivet genom att låna ut en av stadens bilar för att handlare ska kunna köra varor till kunder som sitter hemma på grund av viruset.

Christopher Oxelstål, ansvarig för Lidingö stads bilpool, och Katarina Palmstierna, ordförande Lidingö näringsliv, framför Lidingö näringslivsbil - ett av initiativen för att stötta företagen på ön.

Nu finns möjligheten för företagare på ön att erbjuda Lidingöbor som är hemma på grund av coronaviruset kostnadsfri hemkörning. Genom ett samarbete med Lidingö näringsliv kör Näringslivsbilen hem varor från företag på ön, undantagna är varor från mataffärer, restauranger och systembolaget, som kräver särskilda tillstånd.

Kunderna kontaktar butiken eller företaget som de vill köpa något från, beställer och kommer överens om betalning. Sedan kontaktar butiken eller företagaren Näringslivsbilen via Lidingö näringsliv, varorna överlämnas och blir hemkörda till dig. Arrangemanget är ett samarbete mellan Lidingö stad, Lidingö näringsliv och Lidingö centrum. Bilens chaufförer heter Alex och Johan Gernandt.

Är du som företagare intresserad av delta i denna hemkörningskedja, kontakta Lidingö näringsliv, e-post: info@lidingonaringsliv.se


Till toppen av sidan