Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Näringslivsbilen kör hem varor kostnadsfritt

Coronaviruset gör att många Lidingöbor känner oro för att ge sig ut och handla. Därför stöttar Lidingö stad näringslivet genom att låna ut en av stadens bilar för att handlare ska kunna köra varor till kunder som sitter hemma på grund av viruset.

Daniel framför näringslivsbilen framför Stadshuset

Daniel kör näringslivsbilen - ett av initiativen för att stötta företagen på ön, men också de som är oroliga för coronasmitta. Foto: Ben Mahmuti

Sedan i våras finns möjlighet för företagare på ön att erbjuda Lidingöbor som är hemma på grund av coronaviruset kostnadsfri hemkörning. Tjänsten fortsätter till årsskiftet. Genom ett samarbete med Lidingö näringsliv och Lidingö centrum kör Näringslivsbilen hem varor från företag på ön, undantagna är varor från mataffärer, restauranger och Systembolaget, som kräver särskilda tillstånd.

Kunderna kontaktar butiken eller företaget som de vill köpa något från, beställer och kommer överens om betalning. Sedan kontaktar butiken eller företagaren Näringslivsbilen, varorna överlämnas och blir hemkörda till dig. Bilens chaufför heter Daniel. Bilen rullar måndagar, onsdagar och fredagar och hämtar upp varorna klockan 11.30-12.00 och 14.00-14.30.

Är du som företagare intresserad av delta i denna hemkörningskedja, kontakta Lidingö näringsliv, e-post: info@lidingonaringsliv.se

Till toppen av sidan