Skriv ut
Dela

Lidingöbon med ekologisk snabbmatsrestaurang på ön

Hallå där Stefan Lidström, Lidingöbo och grundare av Baton
Rouge grill och deli, en ny ekologisk snabbmatsrestaurang,
vid Baggeby torg. Även grundare av Paradiset matmarknad.

Foto: Guringo Designstudio

Hur föddes idén att starta en ekologisk snabbmatsrestaurang på Lidingö?–För mig är det viktigt att veta vad jag stoppar i mig och var maten kommer från. Samtidigt ska det vara gott, snabbt och lättillgängligt utan att kosta skjortan. Jag har bott på Lidingö i 20 år och arbetat inne på Stureplan och vet inte hur många gånger man suttit i telefon på väg hem och konstaterar att i dag orkar vi inte laga mat så det får bli hämtmat. Då hamnar valet ofta på pizza, thai eller sushi. Det är inget fel på det, men jag kan sakna variation och kännedom om vad maten egentligen innehåller.

Vad går ert koncept ut på?
–Vårt koncept är ekologisk snabbmat och det innebär att vi gör käk på naturliga råvaror i säsong. Utan nitriter, färgämnen eller andra tillsatser. Våra
proteiner är ekologisk korv och till det serverar vi potatis, rotfukter och
grönsaker av olika slag. Målet är att bli en naturlig plats i Lidingöbornas
vardag där vi kan erbjuda frukostpåsar på väg till jobbet, nyttiga och
välbalanserade luncher, en stödkorv på väg till träningen eller en smaskig och
näringsrik middag för hela familjen.

Hur har responsen från Lidingöborna varit?
–Vi har fått ett fantastiskt gensvar och jag är så stolt och glad. Vårt koncept är tydligt och enkelt, men ingenting skulle fungera utan alla som jobbar i företaget. Den samlade kunskapen, serviceandan och närvaron hos alla medarbetare är faktiskt helt grym.

Vad har ni för planer inför framtiden? Kommer ni att öppna på fler ställen
på ön?
–Vi för just nu diskussioner med en mycket intressant aktör på Lidingö.

Mer information

Till toppen av sidan