Jobbmässan lockade hundratals besökare

Flera hundra jobbsökande och ett 30-tal lokala arbetsgivare minglade i Stadshusets entréhall under Lidingö jobbmässa som i år arrangerades för tredje gången.

Nasser Boladai, Arbetsförmedlingen, Malin Rosenqvist, t.f. näringslivschef, och Katarina Palmstierna, ordförande i Företagarna Lidingö som är arrangörerna bakom jobbmässan är glada över det positiva gensvaret från både företagare och besökare.

– Vi har marknadsfört jobbmässan brett och det är fantastiskt roligt att se vilket gensvar vi fick. Det var en strid ström av besökare under hela eftermiddagen och ett härligt sorl från företagare och jobbsökande som minglade med varandra, säger Malin Rosenqvist, t.f. näringslivschef.

Många olika branscher
Både kommunala och privata arbetsgivare var med på jobbmässan och sökte personal inom bland annat hotell- restaurang och konferens, kundservice, it, skola och fritidssektorn samt vård
och omsorg. Ett av företagen som fanns på plats var Enriched Life som arrangerar rehabresor till Spanien.

– Jag tycker det var ett jättebra arrangemang och hoppas ni ordnar fler som dessa framöver. Härligt när Stadshuset blir en mötesplats. Många har kommit fram för att prata med oss och lämna sitt CV. Vi är på jakt efter en marknadsassistent och jag tror att jag fått napp här i dag, säger Cecilia Boestad, på Enriched life.

I år arrangerades också ett särskilt jobbmingel för nyanlända och
utrikesfödda svenskar. På plats fanns Nema Problem och Go! Lidingö, som båda arbetar med att matcha nyanlända Lidingöbor med lokala företagares behov. Många nyanlända stod på kö för att få tips och råd för att komma vidare i jobbsökandet.

Bara en kvart efter mässan öppnade var entréhallen i Stadshuset full av besökare på jakt efter nya jobbutmaningar.

Flera verksamheter från Lidingö stad fanns på plats på mässan.

 
Flera lyckade matchningar
Förhoppningen med jobbmässan är att så många arbetsgivare och jobbsökande som möjligt ska fatta tycke för varandra.

– Förra året hittade cirka hälften av företagen någon att anställa och vi hoppas naturligtvis på ännu fler lyckade matchningar i år. För att utvärdera årets mässa kommer vi att skicka ut en enkät till de företag som medverkade, säger Katarina Palmstierna, ordförande i Företagarna Lidingö.

Lidingö jobbmässa arrangeras av Lidingö stad, Arbetsförmedlingen och Företagarna Lidingö. Tanken är att sätta ön på kartan som en attraktiv arbetsmarknad för arbetssökande i hela regionen.

Mer information

Malin Rosenqvist
Tf näringslivschef
Tel: 08-731 30 79
E-post: malin.rosenqvist

Till toppen av sidan