Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Framtidens arbetsmarknad

Vi bjöd in Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Arbetsförmedlingen till ett samtal om hur arbetsmarknadsläget ser ut just nu och vad som kommer att vara viktigt i framtiden.

Fyra personer i fåtöljer och en kamera i förgrunden. Bild från webbinarium för arbetsmarknadsfrågor.

Det sker en stor strukturomvandling just nu, driven av digitalisering, globalisering och allmän effektivisering. Det livslånga lärandet kommer att vara mycket viktigt för såväl stat, kommun och näringsliv såväl som för individen, och detta kanske behöver ske redan på arbetsplatsen.

Dessa ämnen diskuterades under ett webbinarium tidigare i veckan där Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden, inledde med att prata om vårt arbete med att få personer i egenförsörjning och samarbetet med näringslivet och arbetsförmedlingen. Hon pratade även om situationen på Lidingös arbetsmarknad med tanke på den pågående coronapandemin.

Tor Hatlevoll, arbetsmarknadsekonom på SKR, och Niclas Josephson, biträdande direktör för Arbetsförmedlingen, pratade sedan om hur arbetsmarknadsläget ser ut just nu, hur man planerar för framtiden samt vad ett förlängt och förändrat arbetsliv innebär.

– Det var 18 kommuner representerade på vår deltagarlista innan webbinariet och över 65 personer var med och lyssnade live, vilket är fantastiskt roligt. Det visar att intresset för ämnet är stort och vi uppskattar att så många anmälde sig, säger Anna Skagersten, enhetschef för arbetsmarknads- och integrationsenheten på Lidingö.

Missade du webbinariet så kommer vi förhoppningsvis följa upp med liknande webbinarium efter sommaren. Så håll utkik på vår webb och i våra sociala medier.

Till toppen av sidan