Företagsklimatet på agendan

Ett 30-tal företagare, politiker och tjänstemän träffades i måndags på konferensanläggningen Högberga gård, för att promenera och diskutera företagsklimatet i kommunen.

Företagarnas ordförande Katarina Palmstierna, kommunalrådet Carl-Johan Schiller och företagarna Anita Nordlund Wacano och Jan Sjöberg, Lidingösidan, bildade en av de grupper som samtalade om företagsklimatet.

Erfarenheter kunde utbytas och kontakter knöts under företagsvandringen som staden arrangerade i samarbete med Svenskt näringsliv.

Det stora samtalsämnet för dagen var kommunens service och kommunikation med företagen. Det är också ett av de fyra områden stadens nyantagna näringslivspolicy fokuserar på. Bättre tillgänglighet, snabbare svar och återkoppling från tjänstemän och bättre kommunikation efterfrågades.

– Vandringen i dag har varit mycket värdefull för oss. Att få konkreta exempel på de problem som företagarna upplever på Lidingö är viktigt för att vi ska kunna jobba vidare och bli bättre, säger näringslivschef Malin Rosenqvist.

Flera av företagarna lyfte under vandringen frågan om hur kommunikationen mellan stad och näringsliv kan förbättras. Ett exempel på steg i rätt riktning var just vandringen.

- Min förhoppning är att det här i dag har knutits kontakter och öppnats vägar mellan stadens politiker och tjänstemän och det för Lidingös så betydelsefulla näringslivet, sa kommunalråd Birgitta Sköld, LP, som avslutning på dagen.

Mer information

Till toppen av sidan