Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Samverkansmöte mellan staden och föreningarna

I onsdags mötte Lidingö Idrottsråd representanter för Lidingö stad i det samverkansforum som anordnas årligen. Samtalen rörde en rad frågor som rådet har ställt och en del tolkningar som har gjorts rörande investeringar, drift och underhåll av stadens idrottsanläggningar.

Varje år träffar delar av majoriteten och tjänstemän Lidingö Idrottsråd som är en intresseförening för öns idrottsföreningar.

- Vi har en bra dialog med idrotten och vi strävar efter långsiktiga och stabila förutsättningar för föreningarna att arbeta med. Vi ser mötet som ett led i att öka effektiviteten, transparensen, stödet och servicegraden mot föreningarna, säger Filip Svanberg som är majoritetens talesperson i idrotts- och föreningsfrågor.

Staden står inför en rad investeringar på idrotten de kommande åren. Det handlar bland annat om Lidingövallen, campus Högsätra och en ny simhall.

- Här måste staden och föreningslivet hjälpas åt att hitta former för ett maximalt utnyttjande. Att få ungdomar att ägna sig åt idrott är till nytta för hela samhället. Målet är att möjliggöra för fler att ägna sig åt en meningsfull fritid, säger Filip Svanberg.

- Jag tycker att det var ett bra möte i god anda. Många föreningar var på plats och alla fick komma till tals. Det är viktigt att staden lyssnar och tar så stor hänsyn som möjligt till de ideella föreningarna och det finns frågor vi behöver få svar på. Jag ser fram emot ett uppföljande möte med tydliga svar, säger Ingegerd Wik, ordförande i Lidingö idrottsråd.

Mer information
Till toppen av sidan