Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Raoul Wallenbergdagen

På Förintelsens minnesdag den 27 januari, hedras minnet av Förintelsens offer och Raoul Wallenbergs gärning. Samma dag är det Raoul Wallenbergdagen på Lidingö som inleds med fackeltåg och fortsätter med bland annat tal från författaren Ingrid Carlberg och kommunalrådet Birgitta Sköld (LP).

Den 27 januari, på Förintelsens minnesdag, är det Raoul Wallenbergdagen på Lidingö – en dag som instiftades av Lidingö stad 2002 för att hedra minnet av Förintelsens offer och lyfta Raoul Wallenbergs gärning.

Högtidlighållandet inleds med ett fackeltåg till minne av förintelsens offer. Det startar vid Stadshusets trappa klockan 19.00 (samling 18.50) och går bort till Raoul Wallenbergmonumentet. Där blir det tal av kommunalrådet Birgitta Sköld (LP).

Programmet fortsätter sedan i Stadshusets entréhall där bland annat författaren till den stora Raoul Wallenbergbiografin, Ingrid Carlberg talar. Det kommer också att handla om hur Lidingös barn och ungdomar, i skolor och på fritiden, på olika sätt arbetar för medmänsklighet och mänskliga rättigheter i Raoul Wallenbergs anda.

Till toppen av sidan