Skriv ut
Dela

Premiär för Söndagspromenaden

I helgen har Söndagspromenaden premiär på Sagateatern. I regi av Love Kahnlund har teaterns äldre elever tagit sig an Lars Forssells manus om familjen Coriander och skapat en lekfull pjäs som hyllar fantasin.

På lördag är det premiär för Söndagspromenaden på Sagateatern, en föreställning som tar upp hur man kan förhålla sig till livet på väldigt olika sätt. Regissören Love Kahnlund beskriver pjäsen som en hyllning till fantasin med en hel del roliga inslag och spännande figurer.

– Det här är en kul och tänkvärd föreställning – det är ingen komedi utan ett drama, men den har en hel del roliga och intressanta karaktärer som man kan känna igen sig i. Det är många sorters personer som möts och deras olika livsåskådningar krockar, säger Love Kahnlund, regissör.

I den smaklöst inredda villan, någonstans i sekelskiftets Sverige tar familjen Coriander varje söndag en uppfriskande promenad - runt matsalsbordet. Lars Forssells Söndagspromenaden är en lekfull pjäs om kärlek, tro, död och den mänskliga viljan av att bara vilja vara någon annan, större eller bättre. Det är ett drama befolkat av en brokig skara människor, vars liv sammanflätats mest för att de är släkt med varandra eller för att någon är kär.

– Vi har jobbat med pjäsen sedan i höstas och valet föll på den här historien för att ensemblen tyckte det var ett kul och spännande manus som inte var för tungt men ändå hade ett djup, säger Love Kahnlund.

Delar av ensemblen har varit aktiv i Sagateatern i mer än tio år och har bland annat tagit sig an Shakespeare, Dickens, Molière och Tennessee Williams.

Totalt blir det fem föreställningar på Sagateatern.

Datum och tid

4/5 klockan 20:00
6/5 klockan 20:00
7/5 klockan 20:00
11/5 klockan 20:00
12/5 klockan 20:00

Plats

Sagateatern, Sagavägen 6, Lidingö

Pris

80: - vuxna, 40: - yngre personer

Medverkande

Bonnie Carlström
Mattias Olow
Emma Goldfinch
Frida Olebratt
Indra Ek Sjödin
Stefan Nordberg
Ludvig Palmheden
Jawid Khajazada
Molly Wendelius
Mathilda Matsson



Till toppen av sidan