Skriv ut
Dela

Premiär för Basket challenge i Larsberg

Den 15 september spelas Larsberg 3x3 Basket Challenge. Det är Lidingö basket, John Mattson och Lidingö stad som tillsammans arrangerar turneringen. Målsättningen är att öka trivsel och trygghet i området och att få folk att mötas.

Foto: Anders Tillgren

Intresset för urban streetbasket har snabbt vuxit sig så stort att sporten 3x3 nu blivit godkänd som OS-gren, det börjar visa sig även i Sverige och nu är det dags för Lidingö och Larsberg. Den 15 september avgörs den första Larsberg 3x3 Basket Challenge i två klasser – en för etablerade spelare och en som är öppen för alla som vill vara med. Evenemanget äger rum på en flyttbar basketplan som pusslas ihop på plats i Larsbergsparken.

Bakom arrangemanget står Lidingö Basket, fastighetsbolaget John Mattson och Lidingö stad. Förhoppningen är att kunna göra turneringen till ett årligt evenemang, öppet för alla som vill prova på sporten. Basketeventet är en del i satsningen på lokala aktiviteter som får människor att mötas mellan husen och över generationsgränserna. Utomhusbio i augusti, loppis under våren och andra aktiviteter som hör till de återkommande arrangemangen.

- Det här är också ett led i den satsning som fritidsgårdarna gör för att skapa mer ungdomskultur i Larsbergsområdet. Från den 17 oktober kommer fritidsgårdarna dessutom att varje onsdag bedriva ungdomsverksamhet på Föreningsgården i Larsberg, säger enhetschef Ronnie Gustafsson, Lidingö stad.

Fakta

Evenemang: Basketturnering i två klasser – Pro för licenserade spelare och Open där alla som vill kan delta i mixade lag och utan övre åldersgräns.
Tid: 15 september 2018, kl.11.00-15.00
Plats: Larsbergsparken i Larsberg på Lidingö.
Kostnad: Anmälan till den öppna klassen är kostnadsfri. Anmälningsavgiften till Pro-klassen är 100 kronor per lag.
Anmälan: Skicka ett mejl till robert.karlbom@hotmail.com eller sms:a lagets namn till 073-638 25 70. Anmälan har öppet ända fram till klockan 18.00 den 14 september. Varje lag måste ha fyra spelare. Under matcherna måste minst en tjej vara på planen hela tiden.

Till toppen av sidan