Skriv ut
Dela

Nu startar Lidingö Kulturvecka

I dag drar Lidingö Kulturvecka i gång. Under Kulturveckan kraftsamlar många av Lidingös kulturaktörer till en stor kulturmanifestation med runt 120 arrangemang för Lidingöbor i alla åldrar. Det är åttonde gången som veckan genomförs och i år har antalet dagar utökats till elva.

Kulturen finns närvarande på Lidingö året om, men under Kulturveckan vill Lidingös kulturverksamheter och kulturaktörer bjuda på en härlig kulturmanifestation under elva dagar och lyfta och synliggör det rika kulturliv som finns på ön. 

Beppeafton inviger Kulturveckan

Kulturveckan invigs med Beppeafton på föreningsgården i Larsberg klockan 19.00. Det blir en varm och personlig föreställning om Beppe Wolgers liv och konstnärskap. Änkan Kerstin Wolgers och sonen Benton berättar historien om Beppe och det bjuds på musik ur Beppes låtskatt framfört av sonsonen Teodor Wolgers och sångerskan Sara Aldén.

Vernissage i Dalénum

Lite tidigare under Kulturveckans första dag, mellan klockan 17.00-20.00, blir det vernissage i Dalénum där ett tjugotal Lidingöskonstnärer förvandlar JM:s industrilokal till livfulla konstytor där publiken bjuds på spännande original i olika konstarter som måleri, skulptur, keramik, silver med mera.

Kulturveckan även för barn och ungdomar

Det finns även många arrangemang för barn och ungdomar under Kulturveckan. Ett av dem är Design Re-make – en workshop med textilkonstnären Hanna Westling i samarbete med Kulturverkstan, Kameleonten och Komtek. Här får barn och ungdomar förnya och göra om gamla textilier för en hållbar framtid.

Det här var ett litet axplock av vad veckan har att bjuda på. Kulturveckan pågår 8-18 november och alla arrangemang går att hitta i Kulturveckans program.

Till toppen av sidan