Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Nationaldagsfirande i flödande sol

Cirka 1 600 personer sökte sig till Millesgården för det traditionsenliga nationaldagsfirandet som pågick hela dagen i olika former. I strålande väder högtidstalade kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors och stadens utmärkelse Årets ängel tilldelades Rädda barnen, Lidingö.

I vanlig ordning var det jazzmusik, modellbåtar i fontänerna och en Nationaldagskonsert, den här gången med Elfviksbon Erik Winqvist som tillsammans med Simon Forsman, Tobias Grenholm spelade ”Musik som passar på en Nationaldag” Dagen avslutades med det lite högtidligare programmet där Lidingös kulturchef John Svensson stod för presentationen tillsammans med Filip Svanberg, ny ordförande för kultur- och fritidsnämndens. Årets Ängel delades ut till Rädda Barnen, Lidingö för 60 åriga insatser för barnens bästa.

Nationaldagskören, under ledning av Pär Jonsson, sjöng några svenska körvisor, bland annat ledde han allsången av Bellmans Lidingösången. Och inte minst förenades alla som besökte Millesgården dagens till ära i Du gamla, du fria.

Till toppen av sidan