Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Hämta den nya kartan Aktiv fritid 2020

15 mil spår och leder, plogade naturisar, fina badplatser och offentlig konst… Listan på vad Lidingö erbjuder kan göras lång, här behöver ingen gå sysslolös på sin fritid. I kartan Aktiv fritid har vi samlat massor av aktiviteter.

Bild på kanotister i vattnet runt Lidingö.

Lidingö är unikt på många sätt, till exempel har i stort sett alla som bor på Lidingö ett grönområde inom 300 meter från sin bostad. Här finns två naturreservat, Långängen-Elfvik med skiftande skogsmark, bär, svamp, jätteekar, fågelsjöar och jordbruksmark. I Kappsta, finns en lövskogslund med botaniska sevärdheter och klippstrand mot Lilla Värtan.

Tillgänglighetsanpassat

Här finns också många kilometer spår utanför naturreservaten, till exempel Hälsans stig som är en sex kilometer lång asfalterad slinga som är tillgänglighetsanpassad.

Vill man ta sig fram på annat sätt än till fots finns mängder av möjligheter, till exempel mountainbikespår, ridvägar, skidspår och isar. Vi har en skidbacke, rodelbana och skatepark. På flera platser finns också utegym.

Nytt bibliotek

Vill man ägna sig åt lite mer stillsamma aktiviteter kan man med fördel besöka biblioteket. Under 2019 flyttade det in i Stadshuset och har blivit en öppen mötesplats där du kan läsa, låna, lära och inspireras.

Du kan låna datorer, scanna och kopiera. Här finns trådlöst nätverk. Det går också bra att boka något av de fyra grupprummen. På talboksavdelningen erbjuds särskild service till dig som har svårt att ta dig till biblioteket eller har svårt med läsning.

Biblioteket arrangerar också flera aktiviteter.

För ungdomar mellan 12 och 19 år erbjuder öns fritidsgårdar ett varierat kultur- och fritidsutbud.

Du kan ditt eget exemplar av kartan Aktiv fritid i Stadshusets reception eller på biblioteket.

Aktiv fritid webbkarta.länk till annan webbplats

Till toppen av sidan