Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Besöksrekord för Kulturveckan

Årets förlängda Lidingö Kulturvecka slog rekord. Cirka 9 000 besök registrerades totalt för de 120 arrangemang som fanns att välja på i programmet.

På Millesgården framförde sånggruppen Five Live, tillsammans med trumpetaren Jan Allan, sånger ur Hasse och Tages repertoar. Det var ett av Lidingö Kulturveckas 120 arrangemang. Foto: John Svensson

Under förra årets kulturvecka registrerades 7 200 besök, i år växte antalet till 9000. Med hjälp av satsningen på en längre vecka med fyra helgdagar och ett stort engagemang från Lidingös kulturaktörer lyckades kulturveckan växa rejält, trots att Stadshusets publika delar var stängda för ombyggnad.

- Vi har också en väldigt positiv trend vad gäller antal besök per arrangemang. År 2016 hade varje arrangemang i snitt 50 besök, år 2017 var siffran 60 och i år hela 75, säger Anneli Mannberg som är projektledare för Lidingö Kulturvecka.

Lidingö stad har rollen som samordnare av program och marknadsföring men huvuddelen av årets 120 programpunkter skapar Lidingös kulturaktörer själva. Där gör Lidingös kulturföreningar, skolor, konstnärer, museer, körer, äldreboenden och kyrkor ett fantastiskt engagerat arbete.

- Det är fantastiskt att kunna ta del av Lidingös rika kulturutbud under Kulturveckan. Besökssiffrorna visar också att kulturen har en viktig roll att fylla, säger Carl-Johan Schiller, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Till toppen av sidan