Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Fira nationaldagen med oss hemifrån

Nationaldagsfirandet flyttar i år från Millesgården hit till vår webb och till Radio Lidingö 97,8 med anledning av corona. Det bjuds på nationalsång, nationaldagstal och musik. Välkommen!

Det blir ett annorlunda nationaldagsfirande på Lidingö i år. Det traditionsenliga firandet på Millesgården går inte att genomföra på grund av myndigheternas restriktioner. I stället sker firandet här på vår webb och genom en radiosändning i Radio Lidingö 97,8.

Bland annat kommer du kunna se och höra kommunfullmäktiges ordförande Anna-Britta Bergman som håller årets nationaldagstal. Lidingö musikskola och Skärsätragården står för underhållningen med levande musik där nationalsången blir höjdpunkten. Dessutom offentliggörs mottagaren av priset Årets ängel.

– I år känns det extra viktigt att kunna samlas för att fira Sverige och Lidingö. Genom att sända firandet både på webben och i radion hoppas vi kunna nå ut till en grupp vi värnar extra mycket och som uppskattar nationaldagsfirandet, nämligen våra äldre Lidingöbor, säger Filip Svanberg, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Programmet den 6 juni startar i Radio Lidingö, FM 97,8 klockan 15.00.

Till toppen av sidan