Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Anläggningar

Anläggningar för idrott och motion används flitigt av både yngre och äldre, föreningsaktiva och enskilda personer.

Huvudarena för sommaridrotten är Lidingövallen med fotboll på konstgräs, friidrott och motionsrum. Tack vare konstgräset fortsätter fotbollssäsongen även vintertid. Ytterligare  konstgräsplaner finns i Brevik, Högsätra, Kyttinge, Killinge, Skärsätra, Rudboda, Gångsätra och utspritt på Lidingö finns 16 stycken grusplaner.

I Gångsätrahallen finns både en inomhusbassäng, sporthall, motionslokal och gym. På Bosön finns Riksidrottsförbundets utvecklingscenter och idrottshögskola. Bosön har en multihall, bassäng, gym, sporthall, kampsporthall och löparbanor inomhus.

För dig som vill spela tennis finns två tennishallar på Lidingö, en i Bodal och en vid Kyrkviken. Childhoodhallen och Danica isannex är anläggningar som används för ishockey och konståkning.

Skridskoåkning finns både på spontanisbanan i Sticklinge, på isbanor på Lidingövallen, Askrikeviken och Kottlaisen.

Snörika och kalla vintrar kan du åka slalom i Ekholmsnäsbacken. Vintern 2017 öppnade även ett längdskidspår av konstsnö på Grönsta gärde.

Andra anläggningar på Lidingö är exempelvis Påängen på Mosstorps gärde och Ljungvallen i Käppala, där du kan ägna dig åt spontana aktiviteter. En u-ramp vid fritidsgården Nova, skateboardramper och bikepark finns i Högsätra, golfbanor i Sticklinge och Ekholmsnäs.

Den mobila anläggningen IP Skogen kan föreningar hyra för större evenemang via Täby kommun. Exempelvis finns omklädningstält, toaletter, dusch och vagnar för sekretariat.
Tel: 08-55 55 94 84 måndag och fredag kl. 09.00-10.00.

Till toppen av sidan