Skriv ut
Dela

Fritidsklubb

Fritidsklubben är en trygg och rolig mötesplats för mellanstadiebarn som behöver någonstans att gå efter skolan eller på loven.

Här träffar barnen kompisar, äter mellanmål och gör roliga saker tillsammans med andra. Att gå i fritidsklubben är både roligt och utvecklande. Vi som arbetar på gården är utbildade fritidsledare. På Skärsätragården har vi även integrerad verksamhet med barn från särskolan.

Fritidsklubben

Vi strävar efter att ha en ledarledd aktivitet om dagen. Exempel på vad vi gör om eftermiddagarna:

  • Pingis, dans och andra sporter i rörelserummet
  • Skapande aktiviteter i hobbyverkstan
  • Bräd-och kortspel
  • Musik i replokalen
  • Utomhuslekar
  • Filmvisning

Vilken tillsyn ska man välja? Fritidsklubben

En plats på fritidsklubben innebär helårsomsorg från 1 augusti till 31 juli. Då ingår lovverksamhet och sommarverksamhet tom 31 juli. Varje dag serveras mellanmål och under lovdagar även lunch. Personalen har tillsynsansvar för barnen som är inskrivna i klubben vilket innebär att om barnet inte dyker upp kontaktas föräldrar.

Avgift betalas tolv månader om året och innefattas av maxtaxan. Det går alltid att säga upp en fritidsklubbsplats om eleven inte längre är i behov av den. Nästkommande månad efter uppsägning är alltid uppsägningsmånad.

Öppna verksamheten

Öppna verksamheten är ett alternativ till fritidsklubben om du inte har lika stort behov av tillsyn för ditt barn. Det innebär att ditt barn har möjlighet att vara på gården eftermiddagstid på samma sätt som i fritidsklubben, skillnaden är att vi är inte skyldiga att kontakta vårdnadshavarna om barnet inte dyker upp samt att det inte finns någon tillsyn för ert barn på lov och studiedagar.

Avgift för öppen eftermiddagsverksamhet är 900 kr för höstterminen, 1100 kr för vårterminen eller 200 kr per månad från den månad barnet börjar. Det går inte att säga upp platsen i öppen eftermiddagsverksamhet under pågående termin.

Mer information

Vill du ha mer information om fritidsklubben, den öppna verksamheten, hur man ansöker eller säger upp sin plats är du välkommen att kontakta Alexander Bly Gomez klubbansvarig på Skärsätragården.
Verksamheten har stängt 2-3 dagar per år på grund av personalfortbildning.

Ansökan

Anmälan för fritidsklubben och öppna eftermiddagsverksamheten görs på skolwebben. Ansök här.länk till annan webbplats

Öppettider:

Tillsynsverksamhet:
Mån-fre: kl.13-17

Ungdomsverksamhet:
Mån - fre kl.17.30-21.30
Fre kl. 20.30-23.00 Fotboll
Lör kl. 17.30-23.00

Mer information
Kontakt
Till toppen av sidan