Skriv ut
Dela

Fritidsklubb

 

 Välkommen till Källängsgårdens fritidsklubb!

Fritidsklubben är en trygg och rolig mötesplats för dig som behöver någonstans att gå efter skolen, eller på loven.

Här träffar du kompisar, äter mellanmål och gör roliga saker tillsammans med andra. Självklart är du med och bestämmer om vad som ska hända. Vi som arbetar på gården är utbildade fritidsledare. Vi finns tillhands för att stötta dig när det behövs.

Exempel på vad vi gör om eftermiddagarna:

  • pingis och innebandy i rörelserummet
  • skapande aktiviteter i hobbyrummet
  • brädspel, kortspel och biljard
  • aktivitetsdagar
  • utomhuslekar
  • filmvisning.

Under terminerna och loven arrangerar vi dessutom aktiviteter som vernissage, vänskapsvecka, turneringar, skidresor, besök på museer, badhus och annat skoj.

 

Fritidsklubb eller öppen verksamhet?

Fritidsklubben

En plats på fritidsklubben innebär helårsomsorg för ert barn från årskurs 4 tills barnet går ut årskurs 6. Då ingår lovverksamhet och sommarverksamhet. Varje dag serveras mellanmål och under lovdagar även lunch. Personalen har tillsynsansvar för barnen som är inskrivna i klubben vilket innebär att om barnet inte dyker upp kontaktas föräldrar direkt.

Avgift betalas tolv månader om året och innefattas av maxtaxan. Det går alltid att säga upp en fritidsklubbsplats om eleven inte längre är i behov av den. Nästkommande månad efter uppsägning är alltid uppsägningsmånad.

Öppna verksamheten

Öppna verksamheten är ett alternativ till fritidsklubben om du inte har lika stort behov av tillsyn för ditt barn. Det innebär att ditt barn har möjlighet att vara på gården eftermiddagstid på samma sätt som i fritidsklubben, skillnaden är att vi är inte skyldiga att kontakta vårdnadshavarna om barnet inte dyker upp samt att det inte finns någon tillsyn för ert barn på lov och studiedagar.

Avgift för öppen eftermiddagsverksamhet är 900 kr för höstterminen, 1100 kr för vårterminen eller 200 kr per månad från den månad barnet börjar. Det går inte att säga upp platsen i öppen eftermiddagsverksamhet under pågående termin.

Mer information

Vill du ha mer information om fritidsklubben, den öppna verksamheten, hur man ansöker eller säger upp sin plats är du välkommen att kontakta Maria Lönnqvist/Klubbansvarig.
Verksamheten har stängt 2-3 dagar per år på grund av personalfortbildning.

Ansökan

För att anmäla sig till fritidsklubben och den öppna verksamheten loggar ni in på skolwebben och gör er ansökan där.

Skolwebbenlänk till annan webbplats

Öppettider
Mån - fre kl 13.00 - 17.00
Skollov ­ kl 08.00 - 17.00

Fritidsklubbsansvarig: Maria Lönnqvist

E-post: maria.lonnqvist@lidingo.se  

Tel: 08-731 46 34                                                                                                                                                                                        

Kontakt
Till toppen av sidan