Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Fiske

Du får fiska med handredskap som kastspö, metspö och pimpel runt nästan hela Lidingö. Men du får använda max två aktiva spön.

Nätfiske är inte tillåtet på Lidingös vatten om man inte har eget vatten eller fiskerätt. Vid nätfiske måste redskapet vara utmärkt på lagenligt vis vilket innebär synliga vakare i varje ände av nätet och namn och telefonnummer på en av dessa.

Fiskeförbud i Gråviken

Gråviken är viktig för fågellivet. Därför är det förbjudet att färdas med båt och fiska i Gråviken under perioden 1 april till 31 oktober. Motorbåtar är förbjudna i viken under hela året. Gråviken är också viktig som lek- och uppväxt område för gädda och andra fiskarter. Det är därför olämpligt att fiska upp lekmogna gäddor på vintern.

Inget fiske i Kottlasjön

Det är inte tillåtet att fiska ens med handredskap i Kottla- och Stockbysjön, om du inte har eget vatten eller fiskerätt. Lidingö stad kan inte tillåta fiske för allmänheten i vare sig Kottla- eller Stockbysjön, eftersom det är oklart om Lidingö stad har ensamrätt till fisket på stadens vatten i sjöarna.

Till toppen av sidan