Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Utomhusbion tillbaka i augusti

Sista helgen i augusti förvandlas parken nedanför Larsbergsvägen 10 på Lidingö till en utomhusbio. För femte gången arrangerar Lidingö stad och fastighetsbolaget John Mattson den populära utomhusbion som tidigare år haft tusentals besökare i alla åldrar.

Människor sitter utomhus och tittar på en stor biografskärm.

Foto: Hans Alm.

Efter förra årets succé, då utomhusbion lockade närmare 3 000 besökare, satsar Lidingö stad och John Mattson i år ännu mer på evenemanget för att ge besökarna en unik upplevelse.

Årets program den 27-28 augusti innehåller filmer för hela familjen med fri entré. Dessutom tillkommer en kvällsfilm från 15 år, riktade till äldre ungdomar och vuxna. Biohelgen bjuder även på ett utökat utbud av mat med fler mataktörer än tidigare.

– Det är otroligt roligt att återigen kunna erbjuda en bioupplevelse under bar himmel för Lidingöborna och alla andra som väljer att åka hit. Arrangemanget är en del i John Mattsons koncept Mellan husen, där vi skapar mötesplatser och sociala sammanhang i våra bostadsområden för att öka gemenskapen och stärka relationen mellan hyresgäster. Utomhusbion är möjlig att genomföra tack vare ett bra samarbete med Lidingö stad, säger Mari Edberg, kommunikationschef på John Mattson.

Miljöarbete och cykelgarderob

Miljöarbetet är centralt för Lidingö stad och John Mattson. På området finns en miljöstation, all el som används är miljömärkt, leverantörerna har krav på sig att välja lokala produkter och råvaror samt effektivisera sina transporter.

– Vi jobbar ständigt med att utveckla vårt miljöarbete och i år kan vi för första gången erbjuda en cykelgarderob. Där kan cyklande besökare gratis och säkert förvara sin cykel under hela biobesöket. För att uppmuntra fler till att ta cykeln, erbjuder vi gratis popcorn i kiosken mot uppvisande av en garderobsbiljett, säger Dejan Grabus, projektledare på Lidingö stad.

Program

27 aug
17.00 Insidan ut (2015) Sve tal
19.00 Fantastic Mr. Fox (2009) Eng tal, Sve text
21.00 Joker (2019) 15 år Eng tal, Sve text

28 aug
11.00 Encanto (2021) Sve tal
13.00 Mulan (1998) Sve tal
15.00 Call me by your name (2017) Eng tal, Sve text
18.00 West side story (2021) Eng tal, Sve text.

Mer information finns på evenemangets webbplats Länk till annan webbplats..

Till toppen av sidan