Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Redo för öns kulturvecka – snart är det dags

Den 12 till 20 november är det dags för Lidingö kulturvecka igen – öns i särklass största kulturevenemang och i år med en ny familjelördag. Häng med!

Kulturveckan startade 2010 med Kulturnatten och har därefter vuxit till hela nio dagars kulturvecka. Kulturveckan är till för alla, Lidingöbor och grannar, nära och kära samt unga och gamla.

För att få tillfälle att uppleva så mycket som möjligt sträcker sig veckan över två helger, lördagen den 12 till söndagen den 20 november.

Vi har dessutom smygstartat redan nu med några av våra återkommande programpunkter.

Familjelördag 19 november

Nytt för i år är familjelördagen den 19 november med bland annat familjeföreställningen Kiseldalen med Kompani Giraff. Det finns också möjlighet att prova på blåsinstrument, ljudproduktion eller varför inte testa att teckna digitalt. Arbeta med lera hos ArtLab och prova på Strawbees hos KomTek. Det blir även dansuppvisning, högläsning, allsång med mera och många av stadens verksamheter är med och arrangerar.

Massor av kultur, mycket med Lidingöanknytning

Mycket av kulturen på Lidingö är lokalt producerad eller har en koppling till ön. Se bara vilka fantastiska författare vi har. Träffa några av dem på biblioteket söndagen den 13 november. Eller lyssna på någon av Lidingös alla körer såsom Vokalensemblen, Ansgarskören eller de fina barnkörerna. På Lidingö Museum - som har fritt inträde under veckan - kan du genom äldre kartor se hur Lidingö har utvecklats, och Jazzklubben bjuder in till en högkvalitativ jazzkonsert. Och det vankas många andra utställningar, teater och uppträdanden.

Det finns mycket att uppleva, se och göra under de nio dagarna, och allt arrangeras av påhittiga och engagerade föreningar, företagare och kulturverksamheter tillsammans med olika verksamheter i Lidingö stad.

Programmet innehåller alltid flera barn- och ungdomsevenemang och såklart en massa kulturupplevelser för vuxna.

Nyfiken på programmet?

Se allt du kan se och göra dag för dag på www.lidingo.se/kulturveckan Länk till annan webbplats.. Där hittar du den senaste versionen av programmet med eventuella ändringar och tillägg. Evenemangen är gratis om inte annat anges.

Vi ser fram emot en upplevelserik vecka. Välkommen!

Till toppen av sidan