Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Inget sommarkafé på Hustegaholm

Sommarkafét på Hustegaholm kommer inte att öppnas i juni som brukligt är. Beslutet har fattats av förvaltningen efter samråd med politikerna men inte heller pensionärsorganisationerna PRO och SPF, som bemannar kafét, vill öppna kafét av risken för smittspridning.

Fikande personer runt ett bord vid Hustegaholm

Sommarkafét i Hustegaholm, som drivs av pensionärsorganisationerna PRO och SPF, är ett populärt utflyktsmål under sommarmånaderna. Nu har omsorgs- och socialförvaltningen fattat beslutet att inte öppna Hustegaholms sommarcafé under juni månad med hänvisning till risken för smittspridning. Ett beslut som även pensionärsorganisationerna ställer sig bakom.

– Det är tråkigt att behöva hålla en så uppskattad verksamhet stängd men vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är bra att också pensionärsorganisationerna kommit till samma slutsats. Vi måste vara uthålliga i vårt arbete mot coronaviruset, säger Birgitta Sköld, ordförande i omsorgs- och socialnämnden (LP), som också ställer sig bakom beslutet.

Om förhållanden förändras och nya rekommendationer för sommaren gör det möjligt att öppna kafét, så finns det möjlighet att beslutet omprövas. Även om det skulle innebära att hålla öppet några veckor i augusti.

Till toppen av sidan