Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Gymmet i Äventyrsparken färdigbyggt

Utegymmet är klart och därmed är hela Äventyrsparken på Näset öppen för motionssugna. Med hinderbanan bredvid är det en komplett uteträningsanläggning.

Träkonstruktion där du kan träna styrka.

En av alla stationer där du kan träna styrka på utegymmet i Äventyrsparken. Foto: Johan Nordström

Redskap finns för bland annat ryggdrag, situps, dips, chins, bänkpress, axelpress, knäböj, upphopp, balansträning, räckhäv i olika nivåer, stolpe för olika övningar med gummiband samt en stretchyta. Belysning finns med tryckknapp på en av stolparna bredvid.

– På platsen kan man träna det mesta och bredvid styrkestationerna ligger hinderbanan som kompletterar. Hela parken inbjuder till aktivitet och rekreation, den är tillgänglig för alla och helt kostnadsfri, säger Johan Nordström, idrottsstrateg på Lidingö stad.

Fem olika utegym

På Lidingö finns flera olika utegym. Gymmen finns utplacerade vid Stockbyslingan, längs Kottlasjöns norra strand, i Larsbergsparken, Rudbodaparken och Äventyrsparken. Redskapen passar både vardagsmotionärer och idrottare.

En av fördelarna med utegymmen är att det inte finns några öppettider att passa eller kostnader för träningskort utan det är fritt fram att använda redskapen när andan faller på.

– Vi har lagt extra fokus på att se över och ställa i ordning våra aktivitetsplatser lite tidigare i år för att ge möjlighet till spontan träning utomhus i dessa coronatider, säger Carl-Johan Schiller (KD), kommunalråd och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

#hålligånglidingö på sociala medier

Staden har en hashtag som heter #hålligånglidingö på Facebook och Instagram där vi lägger upp bilder och videoklipp för att visa hur våra verksamheter på olika sätt fortlöper under coronakrisen.

Genom att tagga #hålligånglidingö kan du också bidra med dina ögonblicksbilder från din vardag på ön.

Till toppen av sidan