Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Friidrott på Rudboda och Källängens skolgårdar

För att möta behovet av friidrottsytor under ombyggnationen av Lidingövallen skapar vi ersättningsytor vid Rudboda och Källängens skolor.

Bit av löparbana på friidrottsarena.

Efter påsk påbörjas upprustningen av Lidingövallen till en fullstor friidrottsanläggning. Lagom till dess skapar vi ersättningsytor på Rudboda och Källängens skolgårdar. Ytorna ska primärt användas av IFK Lidingö Friidrottsklubb för deras planerade verksamhet, men även privatpersoner har möjlighet att nyttja dem när de är obokade, före och efter skoltid.

Vid Rudboda skola anlägger vi en 60-meters gummibelagd löparbana, en hoppgrop för längdhopp och en grusad yta med kulring för kulstötning. Arbetet påbörjas i början av april och planeras vara klart efter påsk. Vissa delar av arbetet, som att lägga gummibeläggning, är väderberoende, och om det blir för kallt och blött kan jobbet dra ut lite på tiden.

Delar av skolgården på Källängens skola friidrottsanpassas med befintligt material från Lidingövallen. Här blir det hoppställning och hoppmatta för höjdhopp, en uppfräschning av den befintliga hoppgropen för längdhopp och en anpassning av en grusad yta med målad kulring för kulstötning. Arbetet utförs under skolornas påsklov, vecka 15.

Lidingövallens friidrottsanläggning beräknas öppna igen efter ombyggnationen i september 2021.

Till toppen av sidan