Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Femsiffrigt bidrag till Musikhjälpen

56 610 kronor - så mycket pengar samlade Lidingös ungdomar in till Musikhjälpen 2022. I år var temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.

Peppade och glada ungdomar från Lidingö åkte till Göteborg i helgen och lämnade över de insamlade pengarna i det direktsända programmet.

- Vi har haft ungdomar från hela ön som engagerat sig i årets tema och några av dem fick chansen att kliva in i buren i Göteborg och intervjuas av Tina Mehrafzoon om sitt engagemang, säger Ursula Diaz Diaz, fritidsledare.

Insamling sedan i höstas

Under hösten, med start i oktober, har ungdomarna på öns fritidsgårdar ordnat discon, pantat burkar, haft ett lotteri i ”Julen i centrum”, bakat och gjort mycket, mycket mer för att samla in pengar till Musikhjälpen där årets team var ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.

Totalt samlades 56 610 kronor in, vilket nästan är en fördubbling från förra året. Pengarna kommer att gå till att öka tryggheten och förbättra tillvaron för barn och unga under 18 år som lever i pågående flyktsituationer runtom i världen.

Detta är tionde året som ungdomarna på fritidsgårdarna engagerat sig och numera är det en gårdstradition.

Bra jobbat allihop och tack till er som bidragit till ungdomarnas insamling.

Till toppen av sidan