Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Digitala fritidsgårdar på Lidingö

Mot bakgrund av den pågående pandemin i samhället så kommer Lidingös fysiska fritidsgårdar hålla stängt till och med den 24 januari. Under den tiden välkomnas alla som är mellan 12 och 19 år till stadens digitala fritidsgårdar.

Tjej vid dator med läsk bredvid sig

När fritidsgårdarna tvingas hålla stängt har det behövts nya alternativ för att kunna möta ungdomarna och därför har nu initiativ tagits till en digital mötesplatsform.

- Vårt mål med de digitala fritidsgårdarna är att våra fritidsledare, trots restriktioner kring Covid-19, ska kunna finnas där för ungdomarna och tillsammans med dem skapa en meningsfull fritid och vara tillgängliga i en tid då det inte fysiskt går att besöka fritidsgårdarna, säger Olle Tahlén, biträdande rektor på Sticklinge skola och ansvarig för ungdomsavdelningen.

Hur går det till?

Varje måndag–fredag mellan klockan 18:30 och 20:30 är de digitala fritidsgårdarna bemannade. Under dessa timmar håller fritidsledare och inbjudna gäster olika livesändningar. De digitala fritidsgårdarna erbjuder en variation av aktiviteter – exempelvis konserter, tävlingar och utmaningar, matlagning, dans, med mera. Vad som händer framöver på de olika digitala fritidsgårdarna, presenteras på respektive fritidsgårds Instagramkonto.

Kulans fritidsgård på Instagram @dakula Länk till annan webbplats.

Skärsätragården på Instagram @skarsatragarden Länk till annan webbplats.

Källängsgården på Instagram @källängsgården Länk till annan webbplats.

Sticklingegården på Instagram @sticklingegarden Länk till annan webbplats.

Galaxen på Instagram @galaxenlidingo Länk till annan webbplats.

För kunna ta del av det som händer på de digitala fritidsgårdarna behövs ett konto på Discord. På fritidsgårdarnas instagramkonton finns instruktioner för hur man enkelt skapar ett konto där.

Finns det frågor om de digitala fritidsgårdarna är ni välkomna att kontaka Olle Tahlén på ungdomsavdelningen på telefon 08-7314661 eller olle.tahlen@lidingo.se.

Välkommen till Lidingö stads fritidsgårdar online!

Till toppen av sidan