Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Aprilskämt: Bli sommarsimmare på Lidingö

Detta var ett aprilskämt och man kan alltså inte bli sommarsimmare för Lidingö stad. Kul att vårt lilla påhitt var uppskattat och vi hoppas att det bidrog till skratt!

Så här löd aprilskämtet:

I dag kanske du pendlar med bil, buss eller cykel. Oavsett hur du tar dig fram kan du delta i vår kampanj som pågår mellan den 1 maj och den 31 augusti, bara du bor på Lidingö, är över 18 år, simkunnig och simmar hela eller delar av din väg till arbete eller skola minst tre gånger i veckan under perioden.

Du får utrustning

Som tack för att du deltar utrustar vi dig med våtdräkt, simfötter, flourescerande badmössa, simglasögon och vattentät ryggsäck.

Erbjudandet gäller för 25 personer och vem som får bli sommarsimmare avgörs genom lottning. De som blir utvalda kallas till ett informationsmöte om hur det hela kommer att gå till bland annat med info om vilka istigningsplatser som finns på ön. Mötet sker på Dalénumkajen där vi också provar ut utrustningen.

Smart och snabbt

Simning är smart om du vill spara tid i rusningstrafik, det är bra för hälsan, du får vardagsmotion och dessutom är det bra för miljön. På Lidingö finns obegränsat med simleder och vi arbetar hela tiden för att göra det bättre för de som väljer vattenvägen.

Det ökade intresset för simning syns tydligt under Lidingöbron. Inte så konstigt när det bara tar 10 minuter till Stockholms city med simfötter.

Gemensam kampanj

Staden deltar tillsammans med tio andra skärgårdskommuner i en regional kampanj. Syftet är att uppmuntra till sommarsimning och hållbart resande. Målet med årets kampanj är att få minst 550 sommarsimmare i länet.

Samarbete

Lidingö stad samarbetar med företaget Browatch för att göra framför allt sträckan mellan Ropsten och Lidingö simsäker och två badvaktstorn byggs tillfälligt på bron. Dessutom projektanställer staden 25 livräddare som – för allas säkerhet - ska jobba vid trafikerade simsträckor runt ön.

Till toppen av sidan