Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Elfviksleden

Elfviksleden sträcker sig hela vägen från Lidingö Centrum till Elfviks udde. Den är nio kilometer lång och erbjuder allt från stad, park, lantbruk, skogskänsla till skärgård.

Leden passerar naturreservatet Långängen-Elfvik, ett fågelskyddsområde, naturminnesmärkta ekar, intressant arkitektur och konferensanläggningar.

Natur- och parkenheten vid Lidingö stad har förbättrat leden bland annat genom fler sittplatser och upprustade grillplatser. 15 av sittplatserna har kommit dit tack vare sponsorer.

Lidingö ger dig utrymme att må bra, njuta av friluftsliv och uppleva vacker natur och djurliv. Vi arbetar för att göra närheten till naturen lättillgänglig och Elfviksleden är ett naturlig led i det arbetet.

Vandringskarta visar vägen

Till Elfviksleden finns en vandringskarta som synliggör natur, upplevelser och faciliteter men den visar även tillgängligheten och graden av framkomlighet på leden. Tanken är att alla ska kunna ta sig fram på leden och med olika färgmarkeringar i kartan ser man graden av svårigheter och typ av miljö. Kartan ger även förslag på fina picknickplatser samt visar lämpliga bussförbindelser.  

Kontakt
Till toppen av sidan