Skriv ut
Dela

Parker och natur

Ta dig ut i våra naturområden på ön och upplev florarika ängar, grönskande betesmarker och vackra skogar.

På Lidingö har du aldrig långt till parker och natur. I våra stadsdelar finns grönområden där du kan promenera, ha picknick eller bara koppla av. På vår gröna ö är det också nära till skogar och ängar med betande djur, sjöar och stränder.

För att underlätta för alla som vill ut i Lidingös natur är vi en del av Naturkartan. Det är en gratis app som går att ladda ner både till iPhone och Android. Naturkartan finns också på webbenlänk till annan webbplats. (Fungerar bäst med Chrome som webbläsare).

Visste du att långklippta gräsmattor är en miljöinsats?

En kortklippt gräsmatta kräver 14 i stället för 5 klippningar per år. När Lidingö stad gror ängsmark och långgräs i stället för kortgräs så minskar vi bullret, risken för att gräsmattan torkar ut samt antalet maskiner som behövs för efterbehandling. Men framför allt minskar stadens koldioxidutsläpp och det tycker vi är viktigt!

Många tycker dessutom att ängsmark och långgräs är vackert. Där trivs både blommor, bin, fjärilar och andra insekter – dock inte vitkindade gäss, som föredrar kortklippta gräsytor.

Skötsel och underhåll

Lidingö stad anlitar entreprenörer som sköter och underhåller våra parker och skogar. Teknik- och fastighetsförvaltningen upphandlar, kontrollerar och följer upp entreprenaderna. Du kan hjälpa oss i vårt arbete genom att anmäla fel och brister eller meddela oss dina synpunkter.

Till toppen av sidan