Skriv ut
Dela

Med miljöboxen blir du enkelt av med ditt farliga avfall

Miljöboxen gör det enkelt för dig som bor i radhus eller villa att bli av med ditt farliga avfall. När boxen är full kontaktar du oss så kommer vi och tömmer. Kostnadsfritt.

 

1. Beställ miljöboxen

Om du inte redan har en miljöbox kontaktar du kundcenter  så kommer vi hem med den till dig. Det kostar ingenting. Se kontaktuppgifter till kundcenter längst ner på sidan.

Bor du på Storholmen så kan du tyvärr inte få miljöboxen hämtad. Du lämnar istället ditt farliga avfall på Stockby returpark.

2. Sortera ditt avfall

Sortera ditt farliga avfall innan du lägger det i miljöboxen. Förpacka avfallet i påsar, exempelvis batterier för sig, och märk påsarna tydligt.

Vilket avfall lägger jag i miljöboxen?

  • Allt i mindre storlek som har sladd eller batteri – t ex småelektronik och batterier
  • Glödlampor, lågenergilampor, lysrör
  • Färg (även vattenlöslig), sprayfärg, lack, lim, intorkade burkar och penslar
  • Kemikalier och giftiga rengöringsmedel
  • Kosmetikaförpackningar med innehåll – t ex hårspray, nagellack, spraydeodorant
  • Kvicksilverhaltiga produkter – t ex äldre febertermometrar
  • Olja i mindre förpackningar som spillolja, motorolja och matolja
  • Större elavfall lämnar du till Stockby returpark eller låter det hämtas mot betalning.

3. Ring så tömmer vi

När boxen är full ringer eller mejlar du, så kommer vi och tömmer. Telefon 08-731 33 03. Meddela oss gärna vad din box innehåller, det gör det lättare för oss att följa de lagar och regler som gäller för insamling av farligt avfall.

4. Ställ ut miljöboxen på din tomt

På tömningsdagen ställer du miljöboxen synligt inne på din tomt. Som fastighetsägare ansvarar du för miljöboxen och dess innehåll tills vi kommer och tömmer den. Efter tömning ställer vi tillbaka din miljöbox på samma plats. Har du frågor är du välkommen att kontakta kundcenter - se kontaktuppgifter här nedan. 

Bor du i flerbostadshus?

Nu finns miljöboxarna för flerbostadshus - för smidig insamling av småbatterier, ljuskällor och småel. Be din fastighetsägare eller styrelsen för bostadsrättsförening att beställa miljöboxarna till din fastighet. Miljöboxarna för flerbostadshus.

Till toppen av sidan