Skriv ut
Dela

Tyck till om Härjedalen 16

Vid korsningen Herserudsvägen och Stjärnvägen finns ett parkeringsdäck där fastighetsägaren vill bygga ett flerbostadshus. Nu är planen ute på samråd med samrådsmöte den 7 december. Vad tycker du?

Bakom den bruna kontors- och vårdbyggnaden på Herserudsvägen 5 finns ett parkeringsdäck där fastighetsägaren i stället vill bygga ett flerbostadshus.

Samråd och samrådsmöte

Mellan den 1 och 22 december 2016 kan du se planhandlingarna här, under respektive ordinarie öppettider:

  • Miljö- och stadsbyggnadskontoret, plan 5 i Stadshuset, Stockholmsvägen 50
  • Stadshusets entréhall, där underrättelse finns anslagen på kommunens anslagstavla
  • Biblioteket i Lidingö centrum
  • Stadens webbplats www.lidingo.se/detaljplanerlänk till annan webbplats, se direktlänk till Härjedalen 16.

Staden bjuder även in till ett samrådsmöte onsdagen den 7 december 2016 kl 18.00-20.00 i lokal Duvholmen i Stadshuset. Vid detta tillfälle finns möjlighet att ställa frågor.

Du kan även tycka till via e-post till miljo.stadsbyggnad@lidingo.se eller vanlig post till Miljö- och stadsbyggnadskontoret, Lidingö stad, 181 82 Lidingö.

Syfte och innehåll

Planens syfte är att göra ny bebyggelse för bostäder möjlig på den del av fastigheten Härjedalen 16 där det i dag finns ett parkeringsdäck. Planen syftar också till att göra det möjligt att fastigheten kan delas i två eller flera nya fastigheter och upphäva gällande fastighetsplan, samt att ta fram skyddsbestämmelser för den befintliga vård- och kontorsbyggnaden på fastigheten.

Mer information

Till toppen av sidan