Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Naturkartan – din digitala guide till Lidingös smultronställen

På onsdag, 22 maj, är det biologiska mångfaldens dag. Det firar vi bland annat genom att lansera Naturkartan – en digital guide till Lidingös smultronställen.

Tre kor i sommarhage vid Gråviken.

Tillsammans med Naturskyddsföreningen Lidingö bjuder staden in alla till ett omfattande och spännande arrangemang vid Långängskärret. Från parkeringen vid Stockby motionsgård utgår en tipspromenad till platsen vid Långängskärret där vi håller till.

Där kan man bland annat ta Naturfalken, som ett simborgarmärke men i naturkunskap, vara med på kosläpp när våra naturvårdare Eddie och Matilda kommer till sin sommarhage, spela naturbingo, hälsa på alla nyfödda killingar i Get2Gether – och förstås ladda ner appen Naturkartan.

Gratis app

Naturkartan är en gratis app som fungerar både för android och iphone, en digital guide till Lidingös natur med texter, bilder och kartor som gör det lättare att välja var man vill åka men också få tips när man väl är ute i naturen. Här hittar man information om vad man kan se och uppleva, men också praktisk information som var närmsta bushållsplats eller parkering ligger, hur tillgängligt området är och var det finns grillplatser och toaletter.

- Vi hoppas att appen ska göra att fler hittar ut och får njuta av vår fina natur och att de som redan är ute mycket ska hitta nya favoritplatser och få mer kunskap om de platser de brukar besöka, säger Jerker Idestam Almquist, kommunekolog i Lidingö stad och projektledare för Lidingös del av Naturkartan.

Lidingös pärlor

Många Länsstyrelser och kommuner runt om i landet är med i Naturkartan och nu är det alltså Lidingös tur att visa upp sina naturpärlor.

Det går också att nå Naturkartan via webben.länk till annan webbplats (Fungerar bäst i webbläsaren chrome).

Till toppen av sidan