Var med och håll Lidingö rent

Varje vår deltar Lidingös förskolor och skolor i Håll Sverige rents aktion mot nedskräpning. Anmäl er, ni också!

Runt om i landet plockar bland annat förskolor och skolor skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

2017 deltog 755 933 hjältar runt om i landet. De 5 151 lidingöbarnen som deltog på ön förra våren fick ihop drygt 3 ton skräp.

Anmälan senast 1 april

Från 12 februari är anmälan öppen till Vi Håller Rent.

Anmäl dig härlänk till annan webbplats.

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar och soppåsar. Alla deltagande får också ett helt nytt skräpspel. Sista anmälningsdag är den 1 april.

 

Skräpplockardagarna

I Lidingö stad kommer materialet finnas från och med vecka 16 och levereras till anmälda skolor.

Skolorna får sedan planera in sina skräpplockardagar från den 23 april till den 18 maj för att göra Lidingö fint. Område får man välja fritt.

Sortera och återvinn

Ert insamlade skräp hämtas av Lidingö stad efter att ni anmält hämtning till hannes.sjolund@lidingo.se.

Anmäl hämtning senast onsdag i den vecka ni är klara och ange skolans namn, kontaktperson, antal säckar och var säckarna är placerade. Ange även ett kontonummer där pengarna ska sättas in.

Skolklasserna får 100 kronor för varje plockad stor säck (120 liter). Varje klass plockar i påsar (25 liter) och lägger fyra sådana i en vanlig sopsäck (120 l) och får 100 kronor per 120-litersäck.

Var med i kampen

Var med i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Sortera gärna glas och metall och lämna till Stockby returpark om möjligheten finns. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Här hittar du pedagogiskt material för förskolor och skolor.länk till annan webbplats

För mer information kontakta Hannes Sjölund som ansvarar för kampanjen på Lidingö stad.

Till toppen av sidan