Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Var med och håll Lidingö rent

Varje vår deltar Lidingös förskolor och skolor i Håll Sverige rents aktion mot nedskräpning. Nu är det dags att anmäla sig till årets skräpplockardagar.

Barn och vuxen som plockar skräp vid strandkant.

Runt om i landet plockar bland annat förskolor och skolor skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

2019 deltog 690 647 hjältar runt om i landet, en ökning på nästan 15 000 barn jämfört med 2018. Från Lidingö deltog 3 464 barn men det här året vill vi ha ännu fler deltagare.

Anmälan senast 15 maj

Det går bra att anmäla sig till Skräpplockardagarna till den 15 maj.

Anmäl er härlänk till annan webbplats.

Skräpplockardagarna

Håll Sverige rent skickar ut soppåsar direkt till de klasser som anmält sig. Det innebär att alla som anmält sig kan börja plocka skräp så fort ni har fått ert material och ni kan plocka vilken dag som helst fram till den 28 maj, då är sista dagen vi hämtar skräpet.

Sortera och återvinn

Ert insamlade skräp hämtas av Lidingö Trådgårdscenter och hämtning sker inne på skolans område. När ni anmäler hämtning, ange skolans namn, klass, kontaktperson, antal säckar och var på skolans område säckarna är placerade. Ange även ett kontonummer där pengarna ska sättas in.

Skolklasserna får 100 kronor för varje fylld säck (120 liter). Ni som plockar i mindre påsar (25 liter) samlar dem i en säck, minst fyra stycken per säck. Bråte i form av brädor eller upphittade cykeldäck, hänvisas till våra återvinningsstationer.

Var med i kampen

Skräpplockardagarna är ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Sortera gärna glas och metall och lämna till Stockby returpark om ni har möjlighet. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel.

Här hittar du pedagogiskt material för förskolor och skolor.länk till annan webbplats

Vid frågor kontakta Astrid Aronsson.

Till toppen av sidan