Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Ungdomsbostäderna i Larsberg snart inflyttningsklara

De 74 små hyresrätterna för unga mellan 18 och 25 år är snart färdigbyggda och det är hög tid att anmäla intresse för den som vill ha en chans att flytta in.

Bild på huset som kallas U25 och ligger på Agavägen vid Larsbergs centrum

Huset kallas U25 och ligger på Agavägen vid Larsbergs centrum.

Inflyttningsklart i oktober

Den första murstenen för U25, som huset kallas, lades för ganska precis ett år sedan och inflyttningen är planerad att påbörjas i oktober. Det är 74 små lägenheter som byggs, mestadels ettor och tvåor.

70 procent av bostäderna ska hyras ut till unga vuxna mellan 18 och 25 år som är mantalsskrivna på Lidingö sedan minst 6 månader tillbaka och står i kö hos Bostadsförmedlingen, och resten till ungdomar från övriga Storstockholm som står i Bostadsförmedlingens kö. Man kan få bo kvar i fyra år som mest, därefter behöver man flytta ut men behåller sin plats i bostadskön.

Snabb process

Lidingö stad och John Mattson har tillsammans drivit detta projekt för att bidra till att Lidingöungdomar och andra unga i bostadskön ska hitta sitt första boende. Det är en del i arbetet med att skapa fler mindre och prisvärda hyreslägenheter på ön. Projektets ovanligt snabba takt - från beslut om planuppdrag 2017 till en antagen detaljplan som vunnit laga kraft på mindre än ett år, bygglov i april 2018 och sedan byggstart i juni för ett år sedan - är en stor fördel med tanke på dagens bostadsbrist för ungdomar.

Ansökan via Bostadsförmedlingen

Är du mellan 18 och 25 år och vill flytta in i en av de nya lägenheterna kan du ansöka via Bostadsförmedlingen i Storstockholmlänk till annan webbplats. Sista ansökningsdag är den 10 juni.

Till toppen av sidan