Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Hundhage till Larsberg

Larsberg är ett av Sveriges hundtätaste områden och många här har velat ha en mötesplats för hundar och hundägare. Något som blir verklighet när staden anlägger en hundhage på knappt 900 kvadratmeter.

Skiss med inritad planerad hundhage i Larsberg.

Här kommer hundhagen att ligga. Vissa förändringar i utformningen kommer att göras.

Hundhagen kommer att ligga nära korsningen Bodalsvägen-Larsbergstorget, innanför cykelvägen. En plats där vi tidigare skyltat för att få in synpunkter från hundägare om placeringen av hundhagen. Och många har hört av sig med i stort sett bara positiva synpunkter.

Naturlig mötesplats

Hundhagen är inte en rastplats där hunden ska göra sina behov utan en yta där den kan springa lös, där man kan träna lydnad och leka. Det blir också en naturlig mötesplats för hundägare. Hagen kommer att kunna delas av i två hagar så alla hundar, stora som små ska trivas. Hagen kommer också att förses med belysning.

Ökad trygghet

Även den som inte har hund är självklart välkommen att vistas vid hagen som kommer att öka trygghetskänslan i hela området eftersom fler personer kommer att vare i rörelse här och att platsen blir upplyst.

Vi tackar alla som hört av sig med synpunkter och hoppas att det ska bli en trevlig plats att vara på. Vi beräknar att hagen ska vara klar under 2019. Uppdaterad information hittar du på vår webb.

För frågor är du välkommen att kontakta kundcenter via lidingo.se, eller på telefon: 08-731 30 00.

Till toppen av sidan