Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Ungdomsbostäder byggs i Larsberg

Planutskottet har beslutat att ge miljö- och stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att ta fram en detaljplan för fastigheten Klockbojen 4 i Larsberg. På fastigheten som ägs av John Mattson fastighets AB är tanken att det ska byggas cirka 80 bostäder för personer mellan 18 -25 år.

På sitt sammanträde den 25:e januari fattade planutskottet beslut om att uppdra åt miljö- och stadsbyggnadsnämnden att upprätta ett förslag på detaljplan för fastigheten Klockbojen 4 i Larsberg. Marken ägs av John Mattson fastighets AB och tanken är att det ska uppföras cirka 80 ungdomsbostäder för personer mellan 18 -25 år.

I sin ansökan om planbesked anger John Mattson att de på sin fastighet vill bygga hyresrätter på den plats där det idag finns en parkeringsplats i syfte att kunna erbjuda ungdomar ett prisvärt första boende i ett attraktivt och centralt område på Lidingö.

Med detta projekt kan Lidingö stad samtidigt dels förstärka arbetet med att tillskapa fler mindre och prisvärda lägenheter, dels säkerställa de bostadssociala behoven.

- Vi är glada att vi så snabbt kunnat trycka på startknappen för ett angeläget projekt där vi har försökt att minimera tiden från idé till färdiga bostäder. Det visar att vi är beredda att ta ansvar för byggandet på Lidingö och att vi kan klara det bostadssociala ansvaret, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman.

John Mattson fastighets AB ser en bra möjlighet att bygga prisvärda bostäder på en parkeringsyta som redan är hårdgjord mark. Projektets relativt snabba takt är en stor fördel med tanke på dagens bostadsbrist för unga.

- För 18-25-åringar är det svårt att komma in på bostadsmarknaden och för oss är det angeläget att vi tillsammans kan skapa små och välplanerade hyreslägenheter i Larsbergs centrum säger Siv Malmgren, vd på John Mattson fastighets AB.

Mer information

Till toppen av sidan