Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Tränare på NIU – Friidrott

Tränarna på NIU Friidrott har själva lång erfarenhet av idrott på elitnivå och ledarutbildningar.

Annica Sandström

Porträtt av Annica Sandström

Annica började med friidrott när hon var nio år och höll på i nästan 25 år som aktiv. De sista åren var hon elitaktiv i främst längdhopp och tresteg.

Annica har ett tiotal SM-medaljer och även representerat Sverige i Finnkamper och Europacuper. Hon har läst tränarlinjen på Bosön och gått certifierad coach hos SFIF. Annica är engagerad tränare i Lidingö friidrott sedan början av 2000-talet och i dag är hon huvudtränare för 03-gruppen och hopptränare.

Annica är tränare på NIU Friidrott i främst hopp och sprint.

Sagt av Annica

– Att se ungdomar utvecklas och nå nya nivåer där jag får vara med på deras resa är fantastiskt. Glädjen är en självklart följeslagare och tillsammans med den inre drivkraften hos varje individ så besitter man två viktiga komponenter för att kunna prestera , utvecklas och ta sig till högre nivåer.

– Att ha möjlighet till både bra skola och samtidigt få träna är en fantastisk chans.

Olle Walleräng

Olle Walleräng

Olle har varit aktiv friidrottare i närmare 20 år och är fortfarande aktiv inom långdistanslöpning.

Han har en imponerande meritlista med över 30 mästerskapsmedaljer, sjua på IEM 3000 meter 2009 och flera segrar på Finnkampen. 2014 utsågs Olle till Stor Grabb nummer 532 i friidrott. Han vann Ungdoms-OS i spanska Murcia 2001 och tog två år senare brons på junior-EM i Tammerfors, båda gångerna på 1500 meter.

På NIU friidrott är Olle tränare i medel/långdistanslöpning.

Sagt av Olle

– Som tränare på NIU försöker jag dra nytta av min egna erfarenhet från att varit en ung idrottare med stora drömmar till att göra hela resan med alla utmaningar som ställs på vägen.– 

– Jag tycker det känns väldigt kul och inspirerande att få följa ungdomarna mot deras mål och finnas som ett stöd i med- och motgång.

– Lidingö erbjuder även väldigt bra träningsmöjligheter med fantastiska löprundor, Bosön och Lidingövallen. Ett bra ställe för idrottare helt enkelt.

Till toppen av sidan