Skriv ut
Dela

Rudboda på Instagram

I ett pilotprojekt på Rudboda skola har två arbetsgrupper startat Instagramkonton för sina respektive avdelningar. Numera dokumenterar Klubben och förskoleklassen sin dagliga verksamhet på nätet.
– Vi har fått jättebra respons från föräldrarna, säger Lisa Sjöberg, avdelningsansvarig i förskoleklassen.

Klubben och förskoleklassen är först ut på Rudboda skola att använda den mycket populära appen Instagram, som tagit världen med storm de senaste åren. Via kontona @rudbodaklubbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och @fskrudbodalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster går det nu att se både via film och foto vad avdelningarna gör under dagtid.
– Vi hade tidigare en blogg (klubbenbloggen.blogspot.com, reds anm) men via Instagram når vi eleverna direkt i deras mobiler i stället för att de ska knappa in en lång webbadress. Vi kan informera, dokumentera, underhålla och samtidigt uppmuntra eleverna att visa upp vad de gör under dagarna, säger Nicklas Jungstedt som är initiativtagare till projektet.

Båda kontona är privata, vilket innebär att den som önskar följa @rudbodaklubben och @fskrudboda måste ansöka och bli godkänd som följare.
I skrivande stund har @rudbodaklubben 100 elever och föräldrar som följare och nystartade @fskrudboda 30 stycken.
– Vi försöker hinna med att uppdatera varje dag, säger Lisa Sjöberg.

Mer information

Instagram är en gratis fotodelningsapplikaton och ett socialt nätverk som skapades den 6 oktober år 2010. Instagram har idag över 500 miljoner användare världen över. 2012 köpte Facebook Instagram för över 7 miljarder kronor.

Till toppen av sidan