Skriv ut
Dela

Rektorn har ordet

Rudboda skolas tillförordnade rektor Kristina König informerar om vad som är aktuellt inför våren.

Hälsningar till elever och föräldrar i Rudboda skola!

Tiden går fort när man trivs och har roligt! Jag trivs väldigt bra i Rudboda skola och är glad över möjligheten att vara rektor här under en tid. Nu är det bara en månad kvar tills det är dags att lämna över ledningen till Rudbodas nya rektor.

Tisdagen den 14 mars kommer Helen Delin Lachmann att börja sin rektorstjänst här. Helen presenterade sig för personalen på arbetsplatsträffen förra veckan då hon fick ett positivt mottagande. Helen har lång erfarenhet av skol- och projektledning från både kommunala skolor och friskolor. De senaste åren har hon arbetat i Segeltorpsskolan. Hon ser fram emot att arbeta i Rudboda och vi hälsar henne varmt välkommen!

Onsdagen den 15 mars inbjuds ni föräldrar till Angarskyrkan för att ta del av Carl Heaths tankar om ”Vad det innebär att växa upp och vara elev i en allt mer digitaliserad värld!” Ni har väl läst inbjudan som ligger i V-klass och redan anmält er till föreläsningen? Om inte, passa på att göra det!

Den här veckan påminner vi igen om vikten av att vara en god kamrat då skolan har ”Vänskapsvecka”. Förhoppningsvis innebär det inget nytt då man alltid ska vara mot andra som man önskar att andra är mot en själv.

Skolvalen är nu avslutade. 50 sexåringar har sökt Rudboda skola till hösten! Vi ser med glädje fram emot att ta emot våra nya elever samtidigt som vi vill ha kvar alla våra nuvarande elever i F – 6 i skolan!

Våra elever i åk 6 har nyss genomfört de nationella proven i svenska. Lärarna är mitt uppe i rättningsprocessen. Vi hoppas och tror att våra elever klarat sig bra.

Efter sportlovet är det dags för utomhuslämning igen, dvs. eleverna går in i skolan i tid för den första lektionen på morgonen. Kläder efter väder gör morgonstunden utomhus till en friskfaktor.

Ett härligt sportlov, v 9, önskas Ni alla!

Varma hälsningar Kristina


Till toppen av sidan