Skriv ut
Dela

Presentation av vår nya rektor

14 mars tillträdde Rudboda skolas nya rektor Helen Delin Lachmann.

Hej

Jag heter Helén Delin Lachmann. Jag har fått den stora äran att som rektor leda och driva Rudboda skola fr o m den 14 mars 2017.
Efter ett halvt yrkesliv som konsult och utbildare i databranschen och grafisk formgivning omskolade jag mig i slutet av 90-talet till idrottslärare för årskurs F-5 samt förskollärare. Jag har sedan 2000 arbetat som idrottslärare F-5, klasslärare, bitr rektor, rektor och affärs-områdeschef i både fristående och kommunala skolor.

De senaste drygt fyra åren har jag som bitr rektor i Segeltorpsskolan ansvarat för årskurs F-3, totalt 45 pedagoger och 425 elever samt fritidsverksamheten. Tillsammans med pedagogerna har jag utvecklat och förädlat den pedagogiska verksamheten där fokus har varit att skapa förutsättningar för ett lärande under hela dagen.
Mina år som lärare, bitr rektor, rektor och affärsområdeschef inom Europaskolan, Jensen Education och Olympens förskolor och skolor har gett mig en mångfacetterad erfarenhet av skolutveckling och undervisning. Jag har bl a erfarenhet av internationell skolverksamhet där struktur, höga förväntningar, likvärdighet och kompetenta lärare har skapat bra förutsättningar för goda studieresultat. Jag har erfarenhet av att starta och utveckla effektiva och kompetenta organisationer, använda ett kontinuerligt kvalitetsarbete och lyfta hälsoperspektivet i det pedagogiska arbetet varje dag.

Kort om mig privat: Jag är gift med Carl Lachmann och bor på Lidingö sedan 1990. Vår familj består av sju barn i åldrarna 12-28 år. Ni kan möta mig i Friskis och Svettis lokaler några kvällar i veckan där jag gärna både styrketränar och går på olika pass. I övrigt finner jag ett lugn i Ashtanga Yogan, i skogen med hunden och i min trädgård i Lidingö och på Österlen.

Jag ser fram mot att få arbeta som rektor i ditt barns skola! Med ödmjukhet kommer jag att värna de fina traditioner som redan finns i Rudboda skola. Jag brinner samtidigt för skolutveckling och tillsammans med skolans pedagoger, elever och dig som förälder ser jag fram mot att fortsätta utvecklingsarbetet på skolan. Tillsammans arbetar vi för en fortsatt trygg miljö, ett lärande under hela dagen och de bästa studieresultaten. Jag hoppas även att min tidigare erfarenhet och kompetens kommer till användning här på "Hälsans ö".

Med vänliga hälsningar

Helén Delin Lachmann

Mer information

Kontakt:
08-731 35 48
helen.delin.lachmann@lidingo.se

Till toppen av sidan