Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Fritidshem

Hej föräldrar!

Om några få dagar är det skolavslutning och en välkommen julledighet ligger framför oss.

Nu är vi klara med jullovsplanering och beviljat personal ledigt.
Detta innebär att vi inte kommer kunna ta emot eleverna som är ej anmälda under jullovet mellan den 27/12 - 9/1.

VT-19 börjar den 10/1.

Vid akut omsorg, ring/sms 072500530.

God jul och gott nytt år.
Mvh, Maria

 

Välkommen till Ljungbackens fritidshem. Ljungbackens fritidshem består av tre avdelningar, förskoleklassernas fritidshem, Ljunggården för årskurs 1 och Ljungbackens Storfritids för årskurs 2och 3.

Syftet med undervisningen i fritidshemmet är enligt läroplanen att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid.

Fritidshemsverksamheten blir då en viktig grund för elevernas utveckling, både kunskapsmässigt och socialt. Vår verksamhet ska vara utmanande och inspirerande och ge eleverna en möjlighet att utrycka sin fantasi och skaparförmåga. Fritidshemmet är integrerat i skolan och fritidshemspersonalen arbetar i klasserna under skoltid och på fritids under fritidstid. Genom detta blir elevernas skoldag en tydlig helhet och här förenas omsorg med pedagogik.

Värdegrund och delaktighet


Hos oss på Ljungbacken lägger vi stor vikt vid att eleverna får träna sin sociala utveckling under fritidstid. Ett viktigt uppdrag för pedagogerna är att tillsammans med eleverna skapa en trygg miljö där eleverna känner sig sedda och bekräftade. Vi har samlingar där eleverna får möjlighet att föra fram sina åsikter, bli lyssnade på och lyssna till andra.

Fritidshemsverksamhet

Under fritidstid erbjuder vi strukturerad verksamhet och aktiviteter samt möjlighet till fri lek och eget skapande.

Varje vecka tar personalen och eleverna fram en plan för de olika aktiviteterna och varje dag erbjuds minst två olika aktiviteter. Eftersom vi har härliga förutsättningar för utomhusverksamhet med konstgräsplan och naturskolgård, så är en stor del av verksamheten utomhus.

Fasta aktiviteter och läxläsning

På Ljungbacken har vi också fasta aktiviteter och läxläsning. På onsdagar erbjuds schack via Wasa schackklubb kl 14.10 och 15.00 för två olika grupper. Läxläsningen är måndagar och onsdagar kl 14.00-15.30 och vid varje tillfälle finns en klasslärare och en speciallärare där.

Morgon- och kvällsomsorg

De elever som behöver omsorg före kl 8.00 och efter klockan 17.00 är välkomna till Ljungbackens storfritids.


Kontakt

Fritidshemsansvarig
Maria Namboria
Tel: 08 731 65 92
E-post: maria.namboria

Till toppen av sidan