Startsida, Lidingö stad

Nationella Avlusningsdagarna

Gemensam front mot lössen! Nationella Avlusningsdagarna, 6-8 februari 2015

För att undvika att vi får problem med huvudlöss på skolan vill vi uppmana alla föräldrar att delta i vårens avlusningsdagar, helgen 6-8 februari.

Även om ditt/dina barn inte drabbats av löss finns det risk för att de gör det om vi inte alla blir bättre på att undersöka våra barn regelbundet i förebyggande syfte.

Ju fler som kammar sina barn desto större är chansen att vi slipper problem med löss under vårterminen. Inte bara barn drabbas av löss, därför är det viktigt att man kontrollerar alla som finns i barnets närhet, även vuxna.

Man kan ha löss utan att märka det, det är inte alltid det kliar. Det bästa sättet att upptäcka och bli av med löss är att luskamma håret regelbundet.

På nätet finns flera olika hemsidor med tips om hur man gör om man upptäcker löss.

Vårdguidenlänk till annan webbplats visar tydligt hur man gör när man luskammar.

På apoteket finns flera produkter som både behandlar och förebygger huvudlöss. Personalen på apoteket är kunniga och kan rekommendera lämpligt preparat.

Har ni några frågor kring detta är ni välkomna att kontakta mig på telefon 08-731 65 20 eller min mail: astrid.engstrom@lidingo.se

Med vänliga hälsningar
Astrid Engström, skolsköterska Bodals skola


Så här luskammar du

För att ta reda på om ditt barn har fått löss kan du använda en luskam och finkamma håret över ett vitt papper eller en spegel. Räkna med att det tar lite tid, ungefär en halvtimme för normallångt hår och kanske det dubbla för långt och tjockt hår.

Att luskamma i vått hår ger bästa resultat. Om håret känns trassligt kan du använda balsam, utom på behandlingsdagen, för då kan medlet tappa effekten.

Luskamma så här


Tips! Vet du att det förekommer huvudlöss på förskolan, i skolan eller i bekantskapskretsen, finkamma hela familjen regelbundet, så att den som smittas kan behandlas.

Senast ändrad: 2015-02-02

Uppdaterad av:

Mer information

Besök oss: Lejonvägen 15, 181 82 Lidingö, Tel08-731 30 00
E-post: , Postadress: Lidingö stad, 181 82 Lidingö Fakturaadress: Box 382, 737 26 FagerstaWebbredaktör: