Skriv ut
Dela

Bodals skola får 1:1

Till hösten kommer vi kunna erbjuda alla våra elever en egen enhet till undervisningen.

Det har varit en lång resa... men till höstterminen ska vi erbjuda alla våra elever en egen enhet. Vi kommer att fortsätta med Lidingö stads satsning av Chromebooks med tillhörande verktyget "G Suite for education" för de äldre eleverna, årskurserna 5-9. För resterande årskurser (F-4) kommer vi erbjuda iPad's men även där kunna använda oss av G Suite.

Vi kommer under sommaren planera hur vi i praktiken kommer att gå tillväga. Många frågor som vi måste jobba med. Ska eleverna få ta hem maskinen? Hur ska vi förvara dem i skolan? Hur ska vårt IT-kontrakt se ut? Räcker vårt Wi-Fi?

Det är ett otroligt roligt jobb vi har framför oss och vi hoppas det här kommer höja elevernas prestationer ännu mer.

Har ni frågor angående detta får ni gärna höra av er till IT-samordnare Tomi Kempe Nyroos (tomi.kempe.nyroos@lidingo.se) alternativt rektor Cecilia Haglund (cecilia.haglund@lidingo.se).

Vad är G Suite?

G Suite är moln/webbaserade tjänster för att skapa, dela, kommunicera och samarbeta. Fördelen med att använda dessa så kallade molntjänster, vilket kort sagt innebär att de är Internetbaserade och inte lokalt installerade, är att du kan komma åt dina arbeten från valfri dator, smartphone eller läsplatta vart du än befinner dig... förutsatt att du är Internetuppkopplad och inloggad förstås. Eleverna kommer åt Googles alla applikationer (så som Google Dokument, Google Drive, Gmail osv) och har obegränsat med utrymme för sina filer.

Mer information

Till toppen av sidan